Maailman tunnetuimman sijoittajan yhtiö osti lisää Applea – potin arvo jo yli 40 miljardia dollaria

Maailman tunnetuimman ja menestyneimmän sijoittajan Warren Buffettin johtama Berkshire Hathaway -yhtiö osti 75 miljoonaa Applen osaketta lisää alkuvuoden aikana tammi-maaliskuussa.

Uudet ostot nostavat Berkshire Hathawayn Apple-omistuksen jo 240 miljoonaan osakkeeseen. Potin arvo oli 42,5 miljardia dollaria eilisellä päätöskurssilla ja Berkshire Hathaway omistaa Applesta lähes viisi prosenttia.

Buffett kertoi Apple-omistuksen kasvattamisesta talousuutiskanava CNBC:n haastattelussa. ”Se on uskomaton yhtiö”, kommentoi Buffett Applea. ”Jos katsot Applea, uskoisin sen tienaavan lähes kaksi kertaa niin paljon kuin toiseksi kannattavin yhtiö Yhdysvalloissa.”

Berkshire Hathaway alkoi ostaa Applen osakkeita vuonna 2016 aloittaen miljardin dollarin panostuksella. Sittemmin sijoitukset ovat kasvaneet merkittävästi. Berkshire Hathaway vältti pitkään teknologia-alan sijoituksia, mutta on sittemmin pehmentänyt kantaansa. Berkshire Hathawayn aiempi teknologiasijoitus IBM epäonnistui pahoin ja tuotti miljardiluokan tappioita. Loppuvuoden aikana Berkshire Hathaway myi pois 94,5 prosenttia jäljellä olleista IBM-osakkeista.

Applen osakekurssi on kehittynyt suotuisasti viime aikoina. Viimeisen vuoden ajalta kurssi on plussalla noin 11,5 prosenttia, minkä lisäksi Apple on maksanut vuosineljänneksittäin osinkoja.

Applen alkuvuoden tulosnumerot sekä ohjeistus kuluvalle neljännekselle tyydyttivät markkinaodotukset. Samalla Apple kertoi pääomanpalautusohjelmansa laajennuksesta: osinkoa kasvatettiin jälleen 16 prosentilla, minkä lisäksi Apple kasvatti omien osakkeidensa takaisinostoja 100 miljardilla dollarilla.

Alkuvuosi oli Applelle paras tammi-maaliskuun neljännes sen historiassa. Applen liikevaihto ylsi 61,1 miljardia dollariin. Osakekohtaista tulosta Apple teki 30 prosenttia vuotta aiempaa enemmän. Liikevoitto oli 15,9 miljardia dollaria (+13 %) ja nettotulos 13,8 miljardia dollaria (+25 %).

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja