Maailman pienin ravintola löytyy yllättäen Suomesta – tältä se näyttää!

Amerikkalaisen uutissivusto Fox Newsin mukaan maailman pienin ravintola löytyy yllättäen Suomesta.

Guinnesin ennätyskirjassakin noteerattu maailman pienin ravintola sijaitsee Suomen Iisalmessa. Kesäisin Iisalmen satamassa palveleva ravintola Kuappi on toden totta on nimensä veroinen, sillä ravintola on vain kahdeksan neliön kokoinen. Tästä 3,6 neliötä on ravintolan salia. Asiakkaita sisälle Kuappiin mahtuu kerralla kaksi, mutta tarpeen vaateissa voidaan ruokaa tarjota myös kahden hengen terassille.

– Kuappi sijaitsee isoveljensä ravintola Olutmestarin naapurissa. Kun Olutmestari perustettiin vuonna 1988, sai myös Kuappi alkunsa. Kyseessä on entinen radanvartijan vahtikoppi. Itselleni ravintola päätyi vuosien 2008-2009 taitteessa, Ravintolan omistaja Jarmo Mäkäräinen kertoo Kuapin taustoista.

Kuappi on turistinähtävyys

Kuappi on suosittu paikka niin paikallisten ja lähiseudun asukkaiden kuin matkailijoidenkin keskuudessa. Mäkäräisen mukaan ravintolassa vierailee säännöllisesti myös kansainvälisiä vieraita.

– Viime kesän vieraskirjassa taisi olla ainakin 20 eri maata. Paljon käy turisteja Pohjoismaista, mutta oli siellä mainittuna myös Meksiko ja Japani. Ensimmäinen asiakkaame oli amerikkalainen. Iisalmen kupeessa on paljon vientiä harjoittavia yrityksiä, kuten Ponsse, Olvi ja Genelec, joten sitäkin kautta tulee paljon kansainvälistä väkeä seudulle, Mäkäräinen kertoo.

Maailman pienimpiä annoksia ravintolassa ei kuitenkaan Mäkäräisen mukaan tarjoilla, vaan listoilta löytyy muun muassa viereisestä Porovedestä nousseita kalasaaliita. Menun hinta sisältää virallisen diplomin vierailuista maailman pienimmässä ravintolassa.
Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja