Mainos

Maailman paras matkailumaa valittiin – näin Suomi sijoittui

Maailman talousfoorumi (WEF) on laittanut maailman parhaat turistikohteet järjestykseen. Kaikkiaan 136 maata kattaneen raportin ykköseksi sijoittui Espanja. Suomi löytyy sijalta 33.

WEF julkaisee joka toinen vuosi raportin maailman matkailijaystävällisimmistä kohteista. Niin sanotun TTCI-indeksin (Travel and Tourism Competitiveness Index) avulla laitetaan maita järjestykseen esimerkiksi terveys- ja hygieniaolot, turvallisuus, infrastruktuuri sekä luonnonvarat huomioon ottaen.

Näin maat rankattiin

1. Espanja

2. Ranska

3. Saksa

4. Japani

5. Iso-Britannia

6. Yhdysvallat

7. Australia

8. Italia

9. Kanada

10. Sveitsi

...

33. Suomi

Lähde: WEF

Tänä vuonna korkeimmalle sijalle ylsi toista kertaa peräkkäin Espanja. Espanjaa kiitellään sen kulttuuri- ja luontokohteista, helposta saavutettavuudesta ilmateitse sekä turismia voimakkaasti tukevasta infrastruktuurista. Espanjaa pidetään myös verrattain turvallisena matkakohteena.

Toiseksi raportissa ylsi Ranska, kolmanneksi Saksa, neljänneksi Japani ja viidenneksi Iso-Britannia. Kymmenen parhaan joukkoon mahtuivat myös Yhdysvallat, Australia, Italia, Kanada ja Sveitsi.

Suomi sijoittui raportissa sijalle 33 ja putosi sitten 11 sijaa toissa vuoden tasosta. Sekä Norja, Ruotsi että Tanska pärjäsivät Suomea paremmin: Norja oli 18., Ruotsi 20. ja Tanska 31.

Suomen etuina raportissa pidetään ylivertaista turvallisuutta, ympäristöystävällisyyttä, työvoimaa, tietotekniikkaosaamista sekä tehokasta liiketoimintaympäristöä. Lentoyhteyksiä maahamme ei kuitenkaan pidetä riittävinä, ja Suomelta penätään myös parempaa kulttuuri- ja luontokohteiden vaalimista ja markkinointia.

Helsinkiä tehdään tunnetuksi huikealla videolla

Lumilautailijana tunnettu Eero Ettala ja Pablo Films julkaisivat huhtikuussa 2017 videon, jossa tutustutaan Helsinkiin lumilautailijan silmin.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.