Maailman kallein uusi auto: Uniikin Rolls-Roycen omistajan huhutaan olevan kuuluisaakin kuuluisampi pariskunta

Tältä näyttää 23 miljoonan euron Rolls-Royce Boat Tail 4:40
Tältä näyttää 23 miljoonan euron Rolls-Royce Boat Tail.

Mikäli ennakkotiedot hinnasta pitävät kutinsa, löytyy artikkelin yläpuolella olevalta videolta maailman arvokkain uusi auto.

Luksusautovalmistaja Rolls-Royce kertoo valmistavansa kolme kappaletta täysin järjettömän hintaista Boat Tailia. Veneiden designista muotojaan ammentavan auton hintalappu on uskomattomat 23 miljoonaa euroa, mikä jättää aiemmin maailman kalleimmaksi tituleeratun auton kauas taakseen.

Rolls-Roycen neljän vuoden kehitystyön tuloksena syntyneestä uutukaisesta ei kuitenkaan kannata ihan kenen tahansa enää edes haaveilla, sillä kaikille kolmelle autolle on brittivalmistajan mukaan ostaja valmiina. Jokainen autoista on viimeistelyltään uniikki, vaikka ne jakavatkin saman perusajatuksen.

Auton voimanlähteenä toimii kaksoisahdettu 6,75-litrainen V12, joka tuottaa runsaat 560 hevosvoimaa. Boat Tailin innoittajana on toiminut joitain vuosia sitten esitelty Sweptail.

Omistajasta valistunut veikkaus

Tämän sinisen Rolls-Royce Boat Tailin varustelu on silkkaa luksusta aina samppanjacooleria ja retkiastiastoa myöten.

Viihdemaailman superpariskunta, Beyoncé ja Jay-Z, ovat Daily Mailin tietojen mukaan ostaneet kolmesta autosta yhden.

Kukaan ei toistaiseksi ole kuitenkaan myöntänyt lukeutuvansa auton tulevien omistajien joukkoon, mutta Rolls-Royce on vahvistanut, että tämä sininen Boat Tail on menossa prameasta elämäntyylistään tunnetulle pariskunnalle ja räätälöity heille kaikkein tarkimpia toiveita myöten.

Auton pressikuvissa näkyvä Armand de Brignac -samppanja kuuluu brittivalmistajan mukaan pariskunnan lempijuomiin, joten auton jääkaappi on luonnollisesti suunniteltu nimenomaan tälle pullolle.

Armand de Brignacin takana on vuodesta 2014 lähtien häärinyt itse rap-miljardööri Jay-Z omistamansa yhtiön välityksellä. Artisti tosin myi 50 prosentin osakeomistuksensa aiemmin tänä vuonna samppanjajätti Moët Hennessylle.

Auton sininen väri on sekin Rolls-Roycen mukaan asiakkaansa lempiväri. Superparin tyttären nimi on sattumoisin Blue Ivy.

Lähteet: Rolls-Royce, Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat