Venäjältä tuodusta Rolls-Roycesta paljastui yllätys – suostuisitko nousemaan autoon, jossa on tällaiset nahkapenkit?

Cullinan on katumaastureiden Rolls-Royce 15:37
Rolls-Royce Cullinan on kuin katumaastureiden, noh, Rolls-Royce.

Italiassa tulli on pysäyttänyt Venäjältä tuodun Rolls-Roycen, sillä omistajalla ei ollut asianmukaisia papereita.

Rolls-Royce on maailman – ei pelkästään automaailman – ylellisimpiä luksusbrändejä. Autoista maksetaan satoja ja satoja tuhansia euroja – jopa miljoonia.

Ja mikäli rahaa on oikeasti kuin roskaa, ei ostajan tarvitse tyytyä kaupasta löytyviin yksilöihin, vaan haluamansa mallin voi kustomoida juuri sellaiseksi kuin haluaa tai sitten valmistajalta voi pyytää vaikka kokonaan uniikin automallin.

Italiassa tullin takavarikoima Rolls-Royce Phantom ei kuitenkaan taida olla peräisin valmistajan kustomointiosastolta.

Venäjältä tuodun Rollen sisustaan on nimittäin uhrattu krokotiileja. Krokotiilinnahkaan saattaa törmätä esimerkiksi kengissä tai laukuissa, mutta on hieman jopa epämukavaa nähdä sitä autojen istuimissa.

Tullin Instagram-postauksesta löytyvistä kuvista voi päätellä, ettei auton omistaja ole ainakaan mikään suuri eläintenystävä.

Viranomaisten mukaan osapuolet harkitsevat tällä hetkellä krokotiilinnahkojen irrottamista, jotta auto pääsisi jatkamaan matkaansa.

Katso kuvat alta. Voit selata kuvia painamalla nuolesta oikealle tai vasemmalle.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Krokotiilinnahan käyttämisessä ei ole sinällään mitään luvatonta, mutta esimerkiksi tämänkin auton tapauksessa olisi vaadittu asianmukaiset dokumentit nahan alkuperästä. Samoin on esimerkiksi niiden krokopohjaisten luksuslaukkujen kanssa.

Uhanalaisia lajeja koskee kansainvälinen CITES-sopimus, ja Euroopan unionissa tuontia ja vientiä, säädellään CITES-asetuksilla.

– Ellet ostaessasi tiedä varmuudella, onko kyseessä luvanvarainen kasvi, eläin tai muu luvanvarainen yksilö, jätä kaupat tekemättä, tulli kertoo verkkosivuillaan.

Lähde: Luxury Launches, Tulli

Lue myös:

    Uusimmat