Mainos

Maailman harvinaisin kissapeto sai perheenlisäystä Korkeasaaressa - poikanen nyt ensi kertaa kuvissa

Korkeasaaren amurinleopardinaaras sai ensimmäisen pentunsa runsas kuukausi sitten. Pennun syntymä on ilouutinen maailman harvinaisimmalle kissapetolajille.

18. toukokuuta havaittiin, että Korkeasaaren amurinleopardinaaras sai poikasen. Pesäkopin ympäristössä alkoi heti kuukauden kestävä tiukka penturauha. Nyt pentu uskallettiin erottaa emon hoivista ensi kertaa eläinlääkärin tarkastukseen.

Pesästä löytyi hyväkuntoinen pieni naarasleopardi. Painoa on jo 1,3 kilogrammaa, ja viime päivinä pentu on alkanut liikkua myös pesäkopin ulkopuolella. Emo pitää sen kuitenkin vielä yleisön katseilta piilossa, joten suomalaiset pääsevät näkemään poikasen ensi kertaa vasta nyt julkaistavien kuvien ansiosta.

Amurinleopardi on maailman harvinaisin kissapeto, jota oli viime vuonna maailmassa jäljellä arvioiden mukaan enää vain 40 yksilöä. Nyt lajin tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisammalta, sillä tämän vuoden laskentojen mukaan leopardikanta on noussut jopa 60 leopardiin. Se on vielä vähän, mutta jopa kolmanneksen kannankasvu on silti erinomainen uutinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.