Maailma pöyristyi Trumpin huviajelusta – vahvasti lääkitty presidentti tviittailee itse hyväntuulisena: "Olen oppinut paljon koronasta, opin menemällä itse kouluun"

2:38
Katso presidentin tuorein video, sekä muiden reaktiot.

Presidentti Donald Trump on kohdannut voimakasta arvostelua eilisestä autoajelustaan. Presidenttiä syytetään muun muassa muiden terveyden vaarantamisesta. 

Lisäksi monia mietityttää se, kuinka tosissaan presidentti ja Valkoinen talo suhtautuvat virukseen. Ainakin presidentin kanssa samassa autossa olleet ovat altistuneet virukselle maskeista huolimatta.

Kyseessä on kuitenkin tarkoin eristetty presidentin turva-auto, jossa viruspartikkelit ovat leijailleet. 

– Todella vastuutonta. Hänen lääkärinsä olisi pitänyt kieltää tempaus, CNN:n lääketieteen asiantuntija tohtori Jonathan Reiner sanoi haastattelussa. 

Walter Reedin sotilassairaalan lääkäri kertoo CNN:lle, että hän ei usko, että presidentin terveydestä vastuussa olleet lääkärit olisivat antaneet lupaa autoajelulle. CNN:lle haastattelun antanut lääkäri ei itse hoida Trumpia. 

Trump julkaisi taas videon

Valkoisen talon mukaan Trumpia hoitavien lääkärien tiimi olisi hyväksynyt tempauksen. 

– En usko, että kyseessä oli mikään stuntti. Uskon, että presidentti Trump halusi näyttää olevansa kiitollinen kaikesta vieraanvaraisuudesta, mitä häntä kohtaan on osoitettu, Trumpin kampanjan neuvonantaja Jason Miller kertoi CNN:n suorassa lähetyksessä.

Presidentti Trump on itse julkaissut useita videoita sairaalasta. Viimeisimmässä hän toteaa oppineensa paljon. 

– Olen oppinut paljon covidista, opin oikeasti menemällä itse kouluun. Tämä on se oikea koulu, eikä mikään kirjakoulu, ja nyt minä ymmärrän, ja kerron myös teille oppimani. Rakastan Yhdysvaltoja ja kaikkea mitä nyt tapahtuu, Trump toteaa hyväntuulisesti. 

Trump on vahvasti lääkitty. Hänelle annetaan Remdesiviriä, Dexamethasone streroidia ja kokeellista vasta-ainetta. 

Mike Pence jatkaa kampanjointia

Trumpin todellista vointia on spekuloitu paljon, varsinkin kun hänen lääkärinsä ovat antaneet ylioptimistisia lausuntoja, mutta myös vältelleet kysymyksiä. 

Presidentinvaalien lähestyessä kysymyksiä totta kai herää. Trumpin itsensä tulisi pysyä toipilaana vielä pitkään. Trumpin varapresidentti Mike Pence sen sijaan rikkoo karanteeniaan ja kampanjoi tänään Utahissa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja