Mainos

Maahanmuuttajakoulussa iloitaan lisärahasta: ”Menee oppilaiden tukemiseen”

Meri-Rastilan ala-asteella Helsingissä iloitaan haasteellisilla alueilla toimivien koulujen saamasta lisätuesta. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) on myöntänyt yli 20 miljoonaa euroa esi- ja perusopetuksen tasa-arvon ja erityisopetuksen laadun edistämiseen.

Tänä ja ensi vuonna maksettavaa tukea maksetaan erityisesti kouluille alueilla, joilla on paljon vieraskielisiä tai korkea työttömyysaste.

– Tämä on erittäin tervetullutta rahaa meidän koulullemme. Tämän lukuvuoden aikana palkkaamme lisää opettajia auttamaan oppilaita. He auttavat maahanmuuttajataustaisia oppilaita ja muitakin, joilla on tuen tarvetta, Meri-Rastilan ala-asteen rehtori Tarja Tapper arvioi.

– On paljon maahanmuuttajalapsia, jotka ovat asuneet ikänsä Suomessa eivätkä tarvitse erityistä apua esimerkiksi kielen kanssa. Tuki tullaan räätälöimään sen mukaan, mikä on oppilaiden tarve, rehtori sanoo.

Monikielisyys on rikkaus

Tapperin johtamassa koulussa puolet 230 oppilaasta puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea. 

– Ja se on meille rikkaus, rehtori vakuuttaa.

Tuore opetussuunnitelma korostaa myös digitalisaation hyödyntämistä kouluissa. Meri-Rastilassa tähän kyytiin on hypätty jo aiemmin.

– Olemme olleet kolme vuotta mukana tasa-arvohankkeessa ja saaneet siihen rahoitusta. Digiloikkaa on täällä aloitettu muun muassa hankkimalla oppilaille ja opettajille tablettitietokoneita sekä kouluttamalla opettajia, rehtori Tarja Tapper sanoo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.