Maa-artisokka-wasabipyree

  • 1 kg maa-artisokkaa
  • 1 sitruuna
  • 1 ½ rkl voita
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl wasabia
  • suolaa
  • valkopippuria

Purista isoon kulhoon kokonainen sitruuna ja täytä kulho vedellä. Kuori maa-artisokat ja laita ne sitä mukaan sitruunaveteen. Sitruunavesi estää maa-artisokkia tummumasta kuorimisen jälkeen. Kun kaikki maa-artisokat on kuorittu, kaada sitruunavesi pois ja nosta maa-artisokat kattilaan. Keitä ne suolatussa keitinvedessä kypsiksi. Survo maa-artisokat ja yhdistä voi. Lisää kerma. Survo monitoimikoneessa, jos haluat pyreeseen mahdollisimman hienon koostumuksen. Mausta wasabilla, suolalla ja valkopippurilla. Paista vaalealihaisia esim. ahvenfileitä kylkeen.

Resepti: Nicolas Thieulon

Lue myös:

    Uusimmat