Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Maa-artisokka-kinkkupaistos 13.10.2000

Julkaistu 23.05.2001 13:54

Toim. Ari Malmberg Vieraina Suomen kokkimaajoukkueesta keittiömestarit Marko Laine ja Pekka Terävä

1 kg maa-artisokkaa
5 dl maitoa
400 g kinkkua (tai mustakinkkua)
300 g savojinkaalia (eli kurttukaalia)
2 valkosipulin kynttä
1 tl murskattuja kuminansiemeniä
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl murskattuja fenkolinsiemeniä
suolaa
voita

1. Pese maa-artisokat, kuori ja laita ne heti kylmään maitoon.
2. Leikkaa kaali paloiksi. Keitä kaalipaloja noin 5 minuuttia hieman suolaisessa vedessä, jäähdytä kylmässä vedessä ja valuta kuivaksi.
3. Keitä maa-artisokat maidossa, jossa on hieman suolaa noin 6-8 minuuttia, anna jäähtyä ja paloittele maa-artisokat viipaleiksi.
4. Leikkaa kinkku viipaleiksi.
5. Murskaa valkosipuli hienoksi.
6. Kuumenna voi ja lisää siihen valkosipuli, mausteet ja maa-artisokat ja paista niitä hetki.
7. Lisää kinkku ja paista vielä vähän aikaa, lisää sitten kaali ja tarkista suola.
8. Tarjoa paistosta riistaruokien lisäkkeenä tai sellaisenaan alkuruoaksi.

Lisää aiheesta:

Poskipunan syönti -ilmiö hämmentää – toimittaja maistoi "hittituotetta"Kun rekankuljettaja Tarutuuli näki pientareella savuavan auton, hän ei epäröinyt: "Totesin, että nyt on tosi kyseessä"Emmitkö sitoutumista? Vasta-avioitunut Max kertoo, miksi halusi naimisiinNerokas graavilohikikka: Säästät jouluna aikaa ja rahaa!Nuori kuski ajoi poliisipartion ohi Vantaalla – tämä näky sai poliisin pysäyttämään ajoneuvonOdotatko pakettia? Näin sinua saatetaan nyt yrittää huijata
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen21:41
    Meikit

    Poskipunan syönti -ilmiö hämmentää – toimittaja maistoi "hittituotetta"

  • Eilen19:28
    Liikenneturvallisuus

    Kun rekankuljettaja Tarutuuli näki pientareella savuavan auton, hän ei epäröinyt: "Totesin, että nyt on tosi kyseessä"

  • Eilen19:09
    Seksi ja parisuhde

    Emmitkö sitoutumista? Vasta-avioitunut Max kertoo, miksi halusi naimisiin

  • Eilen17:45
    Jouluruoka

    Nerokas graavilohikikka: Säästät jouluna aikaa ja rahaa!

  • Eilen16:05
    Liikennevalvonta

    Nuori kuski ajoi poliisipartion ohi Vantaalla – tämä näky sai poliisin pysäyttämään ajoneuvon