Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Maa-artisokka-kinkkupaistos 13.10.2000

Julkaistu 23.05.2001 13:54

Toim. Ari Malmberg Vieraina Suomen kokkimaajoukkueesta keittiömestarit Marko Laine ja Pekka Terävä

1 kg maa-artisokkaa
5 dl maitoa
400 g kinkkua (tai mustakinkkua)
300 g savojinkaalia (eli kurttukaalia)
2 valkosipulin kynttä
1 tl murskattuja kuminansiemeniä
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl murskattuja fenkolinsiemeniä
suolaa
voita

1. Pese maa-artisokat, kuori ja laita ne heti kylmään maitoon.
2. Leikkaa kaali paloiksi. Keitä kaalipaloja noin 5 minuuttia hieman suolaisessa vedessä, jäähdytä kylmässä vedessä ja valuta kuivaksi.
3. Keitä maa-artisokat maidossa, jossa on hieman suolaa noin 6-8 minuuttia, anna jäähtyä ja paloittele maa-artisokat viipaleiksi.
4. Leikkaa kinkku viipaleiksi.
5. Murskaa valkosipuli hienoksi.
6. Kuumenna voi ja lisää siihen valkosipuli, mausteet ja maa-artisokat ja paista niitä hetki.
7. Lisää kinkku ja paista vielä vähän aikaa, lisää sitten kaali ja tarkista suola.
8. Tarjoa paistosta riistaruokien lisäkkeenä tai sellaisenaan alkuruoaksi.

Lisää aiheesta:

Influenssakausi käynnistynyt kunnolla – "Herkimmin tarttuvia viruksia"Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistäMoni mokaa joulukukkien kanssa: "Ihmisille on tullut pettymyksenä"Kun BMW-kuskin tutun reitin yksityiskohta muuttui, rysähti – katso varoittava video HelsingistäNäin vaarallisen suojatien ylitys sujui Helsingin aamuruuhkassa – huomaisitko sinä nämä jalankulkijat ratin takaa?Tee itse piparijäätelöä – tarvitset vain neljä ainesosaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:38
    Influenssa

    Influenssakausi käynnistynyt kunnolla – "Herkimmin tarttuvia viruksia"

  • Eilen16:44
    Jouluruoka

    Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistä

  • Eilen12:27
    Joulu

    Moni mokaa joulukukkien kanssa: "Ihmisille on tullut pettymyksenä"

  • Eilen09:59
    Autot

    Kun BMW-kuskin tutun reitin yksityiskohta muuttui, rysähti – katso varoittava video Helsingistä

  • Eilen08:24
    Liikenneturvallisuus

    Näin vaarallisen suojatien ylitys sujui Helsingin aamuruuhkassa – huomaisitko sinä nämä jalankulkijat ratin takaa?