Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Maa-artisokka-kinkkupaistos 13.10.2000

Julkaistu 23.05.2001 13:54

Toim. Ari Malmberg Vieraina Suomen kokkimaajoukkueesta keittiömestarit Marko Laine ja Pekka Terävä

1 kg maa-artisokkaa
5 dl maitoa
400 g kinkkua (tai mustakinkkua)
300 g savojinkaalia (eli kurttukaalia)
2 valkosipulin kynttä
1 tl murskattuja kuminansiemeniä
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl murskattuja fenkolinsiemeniä
suolaa
voita

1. Pese maa-artisokat, kuori ja laita ne heti kylmään maitoon.
2. Leikkaa kaali paloiksi. Keitä kaalipaloja noin 5 minuuttia hieman suolaisessa vedessä, jäähdytä kylmässä vedessä ja valuta kuivaksi.
3. Keitä maa-artisokat maidossa, jossa on hieman suolaa noin 6-8 minuuttia, anna jäähtyä ja paloittele maa-artisokat viipaleiksi.
4. Leikkaa kinkku viipaleiksi.
5. Murskaa valkosipuli hienoksi.
6. Kuumenna voi ja lisää siihen valkosipuli, mausteet ja maa-artisokat ja paista niitä hetki.
7. Lisää kinkku ja paista vielä vähän aikaa, lisää sitten kaali ja tarkista suola.
8. Tarjoa paistosta riistaruokien lisäkkeenä tai sellaisenaan alkuruoaksi.

Lisää aiheesta:

Pasta kypsäksi minuutissa! Alkuvalmistelut lyhentävät keittoaikaa huomattavastiKanadalaiskokki teki poikkeuksellisen voileivän – pääsi suorituksellaan ennätystenkirjaanÄlä pese käsiäsi heti, kun olet levittänyt kipugeeliä – "Suurin virhe on, jos..."Tästä terveysseikasta matkailijoiden olisi hyvä olla tietoinen: "Kukaan ei tiedä kantavansa sitä"Syötkö tarpeeksi terveellisesti? Tarkista ravitsemusterapeutin listastaTämä on sähköautojen "Akilleen kantapää" talvisin – "Tulee aika monelle yllätyksenä"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:52
    Ruokaniksit

    Pasta kypsäksi minuutissa! Alkuvalmistelut lyhentävät keittoaikaa huomattavasti

  • 16:20
    Ruoka

    Kanadalaiskokki teki poikkeuksellisen voileivän – pääsi suorituksellaan ennätystenkirjaan

  • 12:37
    Lääkkeet

    Älä pese käsiäsi heti, kun olet levittänyt kipugeeliä – "Suurin virhe on, jos..."

  • 09:39
    Lääketiede

    Tästä terveysseikasta matkailijoiden olisi hyvä olla tietoinen: "Kukaan ei tiedä kantavansa sitä"

  • 06:55
    Ravitsemus

    Syötkö tarpeeksi terveellisesti? Tarkista ravitsemusterapeutin listasta