Mainos

M.A. Nummisen lastenlauluista tuplakokoelma

M.A. Numminen alkoi tehdä lastenlauluja vuonna 1970. Sen jälkeen niitä onkin syntynyt kasapäin. Tupla-cd Valtava jänis tarjoaa Gommin ja Pommin kaikki seikkailut. Numminen itse on Gommi-jänis, Pommi-kissana häärii Pedro Hietanen. Ensimmäiset lastenlaulunsa M.A. Numminen teki radiotoimittaja Tytti Paavolaisen aloitteesta.

-Minun piti tehdä niitä kuusi kappaletta, mutta loppujen lopuksi niitä syntyi vähän enemmän, Numminen naureskelee. Enemmän niitä syntyi siksi, että Numminen innostui tosissaan lastenkulttuurista. Se tarjosi hänen mielikuvitukselleen, kekseliäisyydelleen ja huumorilleen runsaasti mahdollisuuksia. Numminen on laulujen lisäksi tehnyt lapsille näytelmä- ja elokuvamusiikkia, kirjoittanut satuja, runoja ja tv-sarjojen käsikirjoituksia.

Gommin ja Pommin seikkailuja esitettiin tv:ssä vuosina 1988-1995. Tv-sarjojen yhteydessä julkaistiin aina äänite, jotka nyt on koottu kaksois-cd:ksi. Gommin ja Pommin laulujen lisäksi kokoelmalle on hyväksytty albumi Suosituimmat lastenlaulut. Siellä esiintyy muun muassa semilegendaarinen Herra Huu. M.A. Nummista ei vuonna 1970 pidetty kaikkein ilmeisimpinä lastenlaulumaakarina. Mies tunnettiin underground-piirien edustajana, joka tv:ssäkin oli ehtinyt raakkua itselleen lukuisia vihamiehiä. -Lastenlauluni saivat valtavasti kannattajia. Ne aika tavalla käänsivät M.A. Numminen -ilmiön ylösalaisin, Numminen toteaa.

Jope Ruonansuu ei pelota

M.A. "Gommi" Numminen ja Pedro "Pommi" Hietanen ihmettelevät väitteitä, joiden mukaan lastenlaulujen tekeminen on helppoa. Kaksikko rinnastaa lastenlaulujen luomisen vaikeuden huumorin tekemiseen. -Ne ovat vaikeita aloja. Lapsille on turha tuputtaa lauluja jotka eivät toimi. Eivät ne niitä nyt sentään ala arvostella, mutta eivät toisaalta kiinnitä niihin mitään huomiotakaan, M.A. ja Pedro pohtivat.

M.A. Numminen on herättänyt huomiota Saksassa ja Ruotsissakin. Myös lastenlauluillaan. -Saksaksi niitä on tehty muutama, mutta Ruotsissa lastenlauluni ovat olleet kovinkin suosittuja, Numminen sanoo.

M.A. Nummisen persoonallinen laulutapa on innostanut myös imitaattoreita. Esimerkiksi Jope Ruonansuuta. Eikö Nummista ja Pedro Hietasta pelota, että kokoelman julkaisemisen myötä Jope Ruonansuu levyttää uusilla teksteillä kaksikon koko lastenlaulu-tuotannon? -Ei pelota, siitä vaan, Numminen kuittaa. -Kunhan muistaa maksaa tekijänoikeuksista, Hietanen lisää.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.