Luumuchutney

  • 1 punasipuli
  • 300 g kuivattuja luumuja
  • 3 cm pätkä tuoretta inkivääriä
  • 3 kardemumman palkoa
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • 2 dl ruokosokeria
  • 1 dl hunaja-omenaviinietikkaa (Rajamäen)
  • 2 punaista chiliä
  • 2 tl öljyä (Lanfranchi maapähkinä)
  • mustapippuria

Leikkaa punasipuli karkeasti suupalan kokoisiksi lohkoiksi. Silppua luumuja terävällä veitsellä hieman pienemmäksi. Inkivääriä ei tarvitse kuoria, leikkaa pätkä kuorineen 1 mm ohuiksi viipaleiksi. Poista chilistä siemenet ja silppua se pieneksi.

Kuumenna öljy kattilassa ja laita kuivat mausteet siihen. Kun niiden aromit tuoksuvat, lisää kasariin inkivääri, luumut sekä sipuli. Paistele miedolla lämmöllä, kunnes ainekset pehmenevät. Lisää joukkoon etikka sekä sokeri. Anna hautua kannen alla, kunnes maut tiivistyvät ja luumuchutney on paksua ja pehmeää, tiiviin hillomaista. Mausta pippurilla ja käytä heti tai säilö tiiviisiin purkkeihin.

Resepti: Meri-Tuuli Lindström

Lue myös:

    Uusimmat