Luulitko hevosenlihakohun olevan ongelma? Luepa tämä

Kiinassa on paljastunut lihahuijaus, joka voittaa taatusti omituisuudellaan Euroopassa tänä vuonna jyllänneen hevosenlihakohun.

Euroopassa paljastui vuoden 2013 alussa suuri lihahuijaus, jossa useiden eri elintarvikevalmistajien tuotteista löytyi naudanlihaksi naamioitua hevosenlihaa. Nyt lihahuijausten makuun on päästy myös Kiinassa, jossa paikalliset viranomaiset ovat takavarikoineet paikallisen marketin tuotteita. Ainakin eurooppalaisittain ajateltuna kyse on todella omituisesta huijauksesta: Jinanin kaupungin Wal-Mart -supermarketissa myynnissä ollut aasinliha paljastui nimittäin tarkemmissa tutkimuksissa ketunlihaksi.

Marketti syyttää asiakasta: "Osti 1600 pakkausta aasia ja vaihtoi ne ketuksi"

Aasinlihaa tuottanut yritys on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen, eikä myönnä huijanneensa marketteja myymällä väärää lihaa. Wal-Martin edustajat syyttävät puolestaan lihat laboratoriotesteihin lähettänyttä asiakasta kiristyksestä.

Wal-Martin mukaan asiakas olisi ostanut marketista 1600 pakkausta aasinlihaa ja vaihtanut ne tahallaan ketunlihaksi suuren korvaussumman toivossa. Paikallisen kettukasvattajan mukaan ketunlihan kilohinta on huomattavasti alhaisempi kuin aasinlihan.

Kiinalaisen viranomaisten mukaan ketunlihaa ei kannata syödä, sillä se voi olla mahdollinen terveysriski.

Lähde: Peopledaily

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat