Luuletko kotiasi puhtaaksi? Nämä paikat kuhisevat saastaa!

Jos tiputat viinirypäleitä lavuaariin niitä huuhdellessasi, laitatko sen siitä huolimatta suuhusi? Ei kannata, sillä lavuaarissa on lähes yhtä paljon bakteereja kuin vessanpöntössä.

Vaikka kuvittelet siivonneesi kotisi kunnolla, olet todennäköisesti unohtanut paikat, jotka todella olisivat sen tarpeessa. Listasimme kuusi paikkaa, jotka kuhisevat pöpöjä.

1. Keittiön lavuaari

Tiesitekö, että vessanpönttösi voi olla jopa puhtaampi kuin keittiön lavuaari? Huuhtelet sinne ruoantähteet lautaseltasi, tiskirätin jämät ja puhdistat koiran ruokakupin. Monet desinfioivat vessan säännöllisesti, mutta jättävät lavuaarin oman onnensa nojaan.

Pese lavuaari huolellisesti vähintään kerran päivässä tiskiaineella ja huuhtele sen jälkeen kunnolla.

2. Hammasharja

Hammasharjasi on yksi kodin likaisimmista paikoista. Huuhtele se aina käytön jälkeen ja anna sen kuivua ilmavassa paikassa, sillä muutoin se on loistava kasvualusta bakteereille. Vaihda harja uuteen vähintään kerran kuukaudessa.

3. Maustemyllyt

Peset pippuri- ja suolamyllyt harvoin, mutta käytät niitä päivittäin. Vuonna 2008 Virginian yliopisto tekemässä tutkimuksessa 30 vilustunutta aikuista nimesi kymmenen paikkaa, joita he olivat koskettaneet ennen vilustumistaan. Sen jälkeen tutkijat selvittivät, minkä verran bakteereja mainitut paikat sisälsivät – joka ikisestä testatusta maustemyllystä löytyi vilustumisen aiheuttaneita bakteereja.

Kun pyyhit keittiön pöydät, älä unohda maustemyllyjä – ja muista myös vaihtaa tiskirättisi säännöllisin väliajoin.

4. Kaukosäädin

Tiesitkö, että hotellihuoneiden likaisin paikka ei löydy kylpyhuoneesta, vaan lojuu todennäköisesti sängyllä? Kaukosäädin unohtuu useinmiten siivoukselta, mutta suurin osa ihmisistä koskettaa sitä.

Myös kotona kaukosäädin kulkee usein niin sängyssä, sohvalla ja käsistä käsiin – älä siis unohda puhdistaa sitä!

5. Tietokoneen näppäimistö

Tietokoneen näppäimistö on samasta syystä likainen kuin kaukosäädinkin. Sitä käytetään säännöllisesti ja useiden ihmisten toimesta, mutta puhdistetaan vain silloin tällöin. Muista siis pyyhkiä se aina viikkosiivuoksen yhteydessä, äläkä unohda hiirtä.

Pese kätesi aina ennen ja jälkeen käytön, äläkä syö tietokoneen äärellä. Jos et millään malta välttää napostelua työskentelyn yhteydessä, pyri pitämään ruoat kaukana näppäimistöstä – muruset nimittäin tippuvat helposti näppäinten väliin ja jäävät sinne pitkiksi ajoiksi.

6. Suihkunurkkaus tai kylpyamme

Peseydyt siellä, mutta vaikka puhdistat itsesi et samalla tee sitä ympäristöllesi: suihkunurkkaus ja kylpyamme ovat usein pintoja, joita et puhdista tarpeeksi hyvin ja säännöllisesti.

Desinfioi suihkunurkkaus ja kylpyamme vähintään kerran viikossa ja kuivaa ne huolellisesti jokaisen käyttökerran jälkeen. Muista myös puhdistaa lattiakaivo vähintään kerran kuukaudessa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja