Lupautuminen Vain elämää -ohjelmaan toi Jouni Hynysen arkeen radikaalit oireet: "Oksetti ja ahdisti"

Jouni Hynynen kertoo, miksi "myi sielunsa viihteelle" ja lähti viimein Vain elämää -ohjelmaan 4:27
Jouni Hynynen kertoo, miksi "myi sielunsa viihteelle" ja lähti viimein Vain elämää -ohjelmaan

Jouni Hynynen päätti lähteä lopulta mukaan Vain elämää -ohjelmaan erityisesti A.W. Yrjänän kannustuksesta.

Kotiteollisuus-yhtyeestä tunnettu muusikko Jouni Hynynen  antoi noin vuosi sitten viimein periksi kyselyille ja vastasi myöntävästi kutsuun Vain elämää  -ohjelmaan. Hynynen kertoi MTV Uutisille ohjelman pressitilaisuudessa, että hänet olisi houkuteltu mukaan "viekkaudella ja kataluudella". 

– Ja rahalla, mies lisää.  

Hynysen mukaan niin ikään ohjelmassa mukana olevan A.W. Yrjänän panos Hynysen houkutteluun, tai käskemiseen, olisi ollut merkittävä.  

– Se oli vähän kuin semmoinen isoveljen käskevä, tai pehmeä, komento. Niin sitten ajattelin, että miksei. Se oli aika ratkaiseva juttu siinä. 

Aiemmin Hynynen on todennut myyneensä nyt sielunsa viihteelle. Hän kertoi olevansa edelleen sitä mieltä. 

Asia lyötiin lukkoon Hynysen mukaan noin vuosi sitten, jolloin hän lupasi lähteä mukaan ohjelmaan. Ihan kevyin mielin hän ei kuitenkaan päätöksen jälkeen kertomansa mukaan ollut. 

– Miulla oli helvetinmoisia painajaisunia ennen tätä hommaa. 

– Muistan vuodenvaihteessa, että oikeasti heräilin yöllä ja mietin, että ei helvetti. Oksetti ja ahdisti. 

Hynysen mieli rauhoittui kuitenkin, kun hän alkoi hiljalleen työstää kappaleiden sovituksia. Myös muiden osallistujien tapaaminen porukalla auttoi asiaa. 

– Sitten jäi sellainen fiilis, että kai tuonne uskaltaa lähteä. Tai siinä vaiheessa oli jo pakkokin lähteä. Sitten alkoi unet asettua ja olin oikeastaan aika rennolla mielellä, kun leiri alkoi. 

Projektia ennen Hynynen odotti eniten nimenomaan A.W. Yrjänän ja CMX-yhtyeen tuotannon uudelleen versioimista. Hynysen mukaan hänellä oli pitkä lista siitä, mitä kaikkea aikoi yrittää, sillä kyseinen musiikki on hänellä hyvin vahvasti selkärangassa. 

Hynynen kuitenkin hermoili erityisesti yhden artistikollegansa kappaleen versioimista ja uudelleen sovittamista. 

Ellinooran biisi oli helvetin hankala. Sitä jännitin ihan pirusti. Siinä oli joku, vaikka olin sovittanut sen tuottajani kanssa sillä lailla hyvään kuosiin, että pärjään sen tekstin kanssa. Mutta hitto, kun nuo nykyajan ihmiset osaavat tehdä niin vaikeita sävellyksiä, niin miulla on laulutaidon kanssa vähän ongelmia. Se pelotti kaikista eniten. 

Hynysen, Yrjänän sekä Ellinooran lisäksi Vain elämää -ohjelmassa mukana ovat Virve Rosti, Hätä-Miikka, Robin Packalen, Anna Puu sekä Janna. Tästä joukosta Hynynen kertoi yllättyneensä erityisesti siitä, kuinka kunnianhimoinen ja ammattitaitoinen muusikko Packalen on. 

– Ja osaa vielä käyttäytyä. Mutta tarpeen tullen sieltä tulee myös aika luokatonta juttua. 

Yllättävä yhteys löytyi Hynysen mukaan puolestaan Gasellit-yhtyeestä tunnetun Hätä-Miikan kanssa. 

– Läpät oli yhtä huonoja molemmilla, ja se toimi. Kyllä näkisin, että ehkä tuo Hätisfyer eli Hätä-Miikka on semmoinen, kenen kanssa voi puhua jo ystävyydestä. 

Lue myös:

    Uusimmat