Luostarioluita Helsingin festivaaleille monista maista

Helsinki Beer Festivalin erikoisteemana ovat tänä vuonna luostarioluet. Maamme suurin oluttapahtuma järjestetään huhtikuun alussa Helsingin Kaapelitehtaalla. Kirkon viinituotannon perinteet tunnetaan hyvin Välimeren maista. Pohjoiseen siirryttäessä vilja korvaa kuitenkin rypäleet. Kirkon ja oluenpanon yhteys juontaa juurensa vuosisatojen taakse.

Hollannissa ja Belgiassa luostarioluet kuuluvat oluiden aatelistoon. Saksassa munkki- ja nunnaluostareissa pannaan niiden kotiseuduille tyypillisiä oluita. Helsinki Beer Festival järjestetään nyt seitsemännen kerran. Kaksipäiväinen tapahtuma alkaa 2. huhtikuuta.

Juustoa oluen kumppaniksi

Monet luostarit valmistavat oluiden kumppaniksi port salut -tyyppistä juustoa eli suomalaisittain luostarijuustoa. Benelux-maissa luostarioluet ovat vahvoja pintahiivaoluita. Trappistioluet valmistetaan benediktiiniluostareissa sijaitsevissa ja niiden omistamissa panimoissa. Abbey- tai abdij-luostarioluiden valmistajat taas maksavat nimen ja reseptin käytöstä korvausta luostareille.

Saksalaisten luostaripanimoiden tuotevalikoimaan kuuluu vaaleita ja tummia lager-oluita, vehnäoluita sekä vahvoja pukkioluita.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat