Luonnoskuvat: Tässä on Volkswagenin tuleva pikkuinen

Kuudennen sukupolven Volkswagen Polon suunnittelu on alkanut jo kauan sitten. Tässä yksi näkemys tietokonekuvien muodossa vuoteen 2017.

Koeteltua tekniikkaa, varma ajettavuus, annos mukavuutta ja hyvät varustelumahdollisuudet. Näiden ominaisuuksien avulla viidennen sukupolven Polo on ollut kokoluokkansa kestosuosikki. Polo on vielä hiljattain esitellyn faceliftin myötä ajan tasalla, mutta seuraaja on tulossa markkinoille viimeistään vuonna 2017.

Ulkonäöllisesti Polo tulee saamaan vaikutteita uusista konsernisisarista Passatista ja Tiguanista. Keulan ilmanottoaukot ovat aiempaa suuremmat ja kokonaisilmeessä on enemmän särmää. Sisältä auto ei tule todennäköisesti muuttumaan ainakaan pienemmäksi, ja Polo on jo tähän asti tarjonnut etupenkin matkustajille hyvät tilat.

Polon suunta on siis kokonaisuudessaan lähemmäs isoveli Golfia. Tämä on erityisen ymmärrettävää, sillä seuraava Polo tulee perustumaan Golfin tapaan Volkswagen-konsernin skaalautuvaan MQB-pohjalevyyn. Tämä mahdollistaa käytännössä saman tekniikan käyttämisen kuin isommissa malleissa.

Päästöskandaalin myötä Volkswagenin moottoreihin kiinnitetään poikkeuksellisen paljon huomiota. Uusi Polo tulee saamaan valikoimaansa pääasiassa nykyisiä moottoreita, joihin lukeutuvat 1,4-litrainen kolmisylinterinen dieselmoottori ja taloudelliseksi todettu 1,0-litrainen kolmisylinterinen bensiinimoottori, joka on saatavilla niin turbolla kuin ilmankin. Näiden lisäksi Golf ja Passat GTE -mallien tyylinen pistokehybridi on varteenotettava täydennys mallistoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja