Luonnon avuista helpotusta levottomuuteen

Olipa levottomuutesi syynä rahaan, terveyteen, työhön, rakkauteen tai johonkin muuhun liityvä huoli, kannattaa ottaa luonnon apuvoimat käyttöön.

Tiedät sen tunteen. Sydän lyö kiivaasti, kädet hikoavat ja keskittymiskyky on muisto vain. Hetkelliseen hermostuneisuuteen voi auttaa jopa vain kupillinen kamomillateetä. Tutkimusten mukaan kamomilla auttaa rentoutumaan, kuten myös vihreä tee.

On sanottu, että Japanissa buddhalaiset munkit pystyvät sekä keskittymään että rentoutumaan juuri vihreän teen sisältämän aminohappo L-teaniinin vuoksi. Aine vaikuttaa elimistöön rauhoittavasti ja tasaa sopivasti teessä olevaa kofeiinia. Halutessasi voit lisätä teehen esimerkiksi sitruunamelissaa, jolla pieninä määrinä on myös rauhoittava vaikutus.

Älä jää paikoilleen

Liikunta auttaa levottomuuteen, vaikka ajatus kävely- tai juoksulenkistä keskellä kriisiä voi tuntua mahdottomalta ajatukselta. Säännöllinen liikunta on kuitenkin hyväksi sekä fyysiselle että henkiselle hyvinvoinnille eikä sitä pitäisi koskaan unohtaa. Liikuntasuorituksen ei tarvitse kestää tunteja vaan reilun 20 minuutin reipas kuntoilukin nostaa jo sykettä ja tuottaa mielihyvää.

Hengitä ajatuksella

Levottomana hengitys on nopeaa ja jää kevyeksi. Keskity minuutiksi ja mieti hengitystäsi. Vedä syvään henkeä nenäsi kautta ja pidätä hetki ennen kuin puhallat ilman suun kautta ulos. Keskittyessäsi hengittämään ajatuksesi siirtyvät huolista pois ja pystyt rentoutumaan ainakin harjoituksen ajaksi. Keho nauttii syvästä hengittelystä ja se toimii rentoutuksena siinä missä lämpökin.

Saunaan, rannalle tai kuumaan suihkuun

Lämpö rentouttaa kehon ja mielen. Kylmänä ilmana lämmin suihku tai lempeät löylyt saavat levottomuuden väistymään ja samalla myös lihakset rentoutuvat. Tutkijat ovat sanoneet, että lämpö saa yleensä aikaiseksi hyvän olon tunteen, olipa sitten aurinkoisella hiekkarannalla, saunan lauteilla tai lämpöisen suihkun alla.

Lähde: Health Magazine

Kuva: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja