Luomuviljapihvit ja hapankaalimuhennos

  • 1 pss luomu viljapihviainesta
  • Hapankaalimuhennos:
  • 4 dl luomuvalkosipulihapankaalia
  • 100 g luomukaskinaurista
  • 2 rkl luomuvehnäjauhoja
  • 3 dl luomukuohukermaa
  • (ripaus suolaa) ja luomumustapippuria
  • Luomujogurttikastike:
  • 3 dl luomujogurttia
  • 2 rkl luomupinaattia
  • 1/2 tl luomukardemummaa
  • ripaus suolaa

Valmista pihvit pussin ohjeen mukaan. Taikina jää hyvin löysäksi. Valmista hapankaalimuhennos ruskistamalla kevyesti valkosipulihapankaalia ja kaskinaurispaloja pannulla 5 minuuttia. Ripottele päälle jauhot, sekoita ja lisää kerma. Hauduta pienellä lämmöllä kymmenisen minuuttia ja mausta. Tällä välin sekoita kastikeaineet yhteen ja nosta jääkaappiin maustumaan. Muista valuttaa sulanut pinaatti siivilässä ennen sekoittamista jogurttiin. Tarjoa pihvit lämpimän muhennoksen ja viileän kastikkeen kanssa.

Vinkki:

Voit lisätä turvotuksen jälkeen 1 luomumunan ja 400 grammaa luomujauhelihaa seokseen. Mausta esim. luomumustapippurilla ja paista pannulla. Jos pihvejä jää yli, pakasta ne tai laita lämpimien voileipien päälle luomutomaattisiivujen ja luomujuuston kanssa. Paista 200 asteessa, kunnes juusto on sulanut.

Lue myös:

    Uusimmat