Lukupiiri: Kokkikirja täynnä eksoottisia nautintoja, jenkkiherkkuja ja bilemättöjä

Lukupiirissä luetaan kiehtovia, keskustelua herättäviä kirjoja! Esittelemme viikoittain lukemisen arvoisen kirjan, jonka voit voittaa omaksesi.

Nimi: á la Sara
Kirjailija: Sara La Fountain
Kustantaja: Otava
Helmiä: 4
Kenelle: Herkkusuille ja juhlatarjoiluideoita etsiville

Sara La Fountainin keittokirja á la Sara tarjoaa loistavan valikoiman persoonallisia muunnelmia perinteisiä resepteistä sekä suussa sulavia eksoottisia annoksia. Alkuperäinen kirja on saanut nyt pehmeäkantisen version. Pienikokoisesta ja kauniisti kuvitetusta kirjasta löytyy yli kuusikymmentä reseptiä, joista niin noviisikokit kuin keittiögurut löytävät sopivia annoksia. Resepteissä käytetään sekä suomalaisia (mm. kuha, lohi) että välimerellisiä raaka-aineita (mm. hummerit ja scampit).

Aloittelevana kokkaajana nautin kirjan nopeista ja helposti valmistettavista resepteistä, kuten halloumisalaatti, lohihampurilainen, päärynäpizza, mutta vesi herahtaa kielelle myös yrttilampaan, ricotta scampiraviolien sekä grilliruokien ohjeita katsellessa. La Fountainin vahvuus on yhdistellä eri ruokalajeja tuoden oman hauskan kädenjälkensä perinteisempiin resepteihin.

Jälkiruoat ja leivonnaiset -osiossa nautiskellaan rapakon takaisista herkuista kuten cookies, browniet, karkkiomenat, kerrosjuustokakku ja mustikkapannarit sekä perinteisestä Runeberginkakusta ja rusinaleivästä.

Itse innostuin myös kirjan Juomat-osiosta, josta löytyvät reseptit smoothie-nautinnoille, kahvijuomille ja makuvesille. Tai miltä kuulostaisi meksikolainen glögi ja vesimelonijuoma?

Kutsuja tai bileiltaa järjestäville löytyy hauska Mätöt ja naposteltavat -osio, jossa päästään kunnon jenkkiherkkujen kimppuun, kun Sara jakaa reseptit muun muassa chilidogeille, karamellipopcornille, chicken wingseille ja mac and cheese -annokselle. Loistava idea on myös koota kirjan loppuun erilaisia Menu-vaihtoehtoja syysjuhlista, tyttöjen iltaan ja lastenkutsuille. Kokkikirja herkkuineen on edelleen ajankohtainen ja tarjoaa monenlaiselle ruokaintoilijalle vaihtoehtoja.

Teksti: Leena Salo

Kuva: Otava

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja