Maksaisitko satoja euroja? Luksusmerkin uutuushame on "kirjaimellisesti pyyhe"

Balenciaga esitteli sipsipussilaukun – hinta 1800 dollaria! 1:17
KATSO MYÖS: Tällainen on Balenciagan sipsipussilaukku, joka esiteltiin muotinäytöksessä Pariisissa lokakuussa 2022.

Balenciagan uutuushame herättää ihmetystä. Maksaisitko pyyhkeestä yli 800 euroa?

Luksumerkki Balenciaga herättää aika ajoin ihmetystä vaatteillaan – kenties aivan tahallaan. Kummastusta ovat herättäneet esimerkiksi Tescon kauppakassia muistuttava tuhannen euron laukku, satojen eurojen korolliset Crocsit sekä "sipsipussilaukku", jonka näet tarkemmin yllä olevalta videolta. Kohua ja paheksuntaa herätti viime vuoden lopulla myös eräs merkin kampanjoista.

Nyt Balenciaga on päässyt otsikoihin kevään/kesän 2024 mallistoon kuuluvalla, kylpypyyhettä erehdyttävästi muistuttavalla hameellaan. "Kirjaimellisesti pyyhe, jossa on vyö, napit ja kirjailtu logo", kuvailee The Guardian vaatekappaletta. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Balenciaga ei edes peittele yhdennäköisyyttä, sillä tuotteen nimikin on "Towel Skirt" eli pyyhehame.

Hintaa pyyhehameella on 925 dollaria eli yli 840 euroa. 

Somessa pilkataan

Uutuusvaatetta pilkataan armotta sosiaalisessa mediassa, kertoo New York Post. TikTokissa moni on esitellyt omaa versiotaan luksuhameesta – siis pyyhettä.

"Valmistautumassa tyttöjen iltaan nähtyäni sen Balenciagan hameen", kuittali eräs "Balenciaga-kopion" ylleen löytäny tiktokkaaja. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tämäkin tiktokkaaja esittelee, kuinka merkkihameen voikin löytää ilmaiseksi omasta kaapista. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vogue kuitenkin muistuttaa, ettei Balenciaga suinkaan ole ainoa luksumerkki, joka on esitellyt pyyhehameita catwalkilla. oman versionsa ovat aiemmin esitelleet esimerkiksi Prada, Fendi ja Ludovic de Saint Sernin (kevät/kesä 2020) sekä Miu Miu vuonna 2017 ja Acne Studios jo vuonna 2015. 

Myös Ikea kuittailee

Myös ruotsalainen huonekalujätti Ikea on ottanut osaa kuittailemalla Balenciagalle hyväntahtoisesti omalla mainoksellaan. Ikea esittelee huokeampaa versiota luksusvaatteesta, "kevätmuodin 2024 musthavea" eli "pyyhametta".

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Olemme syvästi otettuja siitä, että Balenciagan laukku muistuttaa Ikean ikonista, kestävää, sinistä, 99 sentin laukkua. Mikään ei voita upean, ison, sinisen kassin monipuolisuutta, Ikeasta todettiin Todaylle

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Lisäksi mainostoimiston luomalla vitsikkäällä kuvalla pyrittiin humoristisesti auttamaan kuluttajaa tunnistamaan alkuperäinen Ikean Frakta-kassi.

 

Lue myös:

    Uusimmat