Millaiset käytetyt vaatteet tekevät kauppansa? Yrittäjä Noora Hautakangas vinkkaa: "Oikeasti tosi kova jälleenmyyntiarvo"

Alennusmuodilla rahoiksi? Nämä vaatteet käyvät kaupaksi toisenkin kerran 9:51
Voiko vaatteen tai asusteen onnistua myymään hankintahintaa kalliimmalla? Millaiseen muotiin kannattaa sijoittaa? Katso koko keskustelu videolta!

Kesän alennusmyynnit ovat alkamassa. Millainen jälleenmyyntiarvo vaatteilla voi olla?

Suomalaiset käyttävät vuosittain satoja miljoonia euroja vaatteisiin. Mutta voiko muotiin sijoittaa? Aktian salkunhoitaja Juuso Kenkkilän mukaan luksustavarayhtiöt ovat itse asiassa todella hyviä sijoituskohteita. 

– Kysyntänäkymät, kasvunäkymät ovat tosi hyviä. Ja ne ovat tosi laadukkaita yhtiöitä keskimäärin, Kenkkilä sanoo Huomenta Suomen haastattelussa.

Sijoittajan näkökulmasta nimenomaan luksusyhtiöt ovat houkuttelevimpia kohteita, jos verrataan vaikkapa edullisempia tuotteita myyviin yhtiöihin.

Entä mikä yhtiö on sijoitusasiantuntijan mukaan "helppo kohde"?  Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Second handia myyvän ReLove-ketjun yrittäjä Noora Hautakangas lisää, että luksusmuoti myös säilyttää hyvin jälleenmyyntiarvonsa. 

Hautakangas huomauttaa, että luksumerkitkään eivät kuitenkaan ole turvassa kohuilta. Esimerkiksi Balenciaga kärsi hiljattain mainoskohustaan, jonka seurauksena moni merkin vaatteita ja asusteita omistanut halusi niistä eroon. Myynti ei onnistunutkaan noin vain, sillä harva halusi näyttäytyä itsekään kohun jälkimainingeissa merkin vaatteissa.

Millainen second hand -vaate myy?

Millaiset vaatteet sitten tekevät kauppansa second hand -liikkeissä?

– Jos mietitään second handia ja kirppistelyä, ja mitkä pitää second handin puolella hintansa, niin ehdottomasti se, että ne ovat hyviä materiaaleja, vastuullisesti tuotettuja brändejä, Suomi-muoti myy todella hyvin, Hautakangas sanoo.

Suomi-muoti kelpaa niin suomalaisille kuin turisteillekin.

– Aasia-turistit tulevat ostamaan paljon sitä second hand -Marimekkoa. Ja varsinkin, jos puhutaan jostain vintage-Marimekosta tai -Vuokosta, niin niillä on oikeasti tosi kova jälleenmyyntiarvo.

Voiko vaatteen tai asusteen myydä kalliimmalla kuin millä se on hankittu? Kuinka usein suomalainen ajattelee ostamansa vaatteen jälleenmyyntiarvoa? Miten vaatteen hinta muodostuu second hand -liikkeessä? Miten hintaa saa korkeammaksi? Katso koko keskustelu yllä olevalta videolta.

 

Lue myös:

    Uusimmat