Mainos

Luksuskodinkoneet

Luksuskeittiössä kokkaus ja kotityöt hoituvat tyylikkäästi. Laadukas muotoilu on kaunista katsoa ja miellyttävää käyttää. Kotitöiden ei tarvitse olla kuivaa pakkopullaa.

Luksuslaitteiden designissa näkyvät toisaalta futuristiset linjat, mutta toisaalta myös värikkään lystikäs retrohenki. Harjattu teräs ja metallivärit ovat suosittuja, usein haetaan pelkistettyä tyylikkyyttä. Laadukkaita kodinkoneita ei tarvitse piilottaa kaappeihin tai kalusteovien taakse – ne ovat jo itsessään sisustuselementtejä.

Viihdettä keittiöön

Moderniin keittiöön mahtuu myös viihde. Liesituulettimeen yhdistetty DVD/CD-soitin pyörittää lempilevyt tai elokuvat, ja kokkaus sujuu rattoisasti. Pari vuotta sitten markkinoille tulleet multimedialiesituulettimet on mahdollista yhdistää myös tietokoneeseen ja Internetiin. Ruoanlaittaja pääsee seuraamaan vaikkapa reseptejä suoraan liesituulettimensa ruudusta.

Erikoiskahveja kotioloissa

Erikoiskeittimillä espressoa tai lattea on helppo loihtia käden käänteessä kotonakin. Nespresson design-espressokeitinten kerhokonsepti on esimerkki tavasta tarjota yksinkertaisen keittiölaitteen kautta ylellistä lisäarvoa: laitteen ostoa seuraa jäsenyys Nespresso-klubissa, joka julkaisee muun muassa omaa lifestyle-lehteä George Clooney mainoskasvonaan.

Suomessa kahvikapseleita voi toistaiseksi tilata vain postitse, mutta maailmalla on jo lähes sata Nespresso-liikettä, joissa kahvia ostetaan design-tiskin takaa tummapukuisilta myyjiltä ja jokaiselle asiakkaalle tarjotaan ostoksen päätteeksi kuppi espressoa myymälän trendikkäässä loungessa.

Jäitä napin painalluksella

Ylellinen jääkaappi osaa muutakin kuin pitää ruoan viileänä. Useisiin uusiin malleihin on jenkkityyliin yhdistetty jääpalakone, josta saa kuutioita tai murskaa napin painalluksella. Parhaiden laitteiden suunnittelussa otetaan huomioon asioita, joita kuluttaja ei itse välttämättä edes tulisi ajatelleeksi. Yksi tällainen on jääkaapin ilmankosteuden merkitys säilyvyydelle. Esimerkiksi vihannekset pysyvät tuoreena huomattavasti pidempään kaapissa, jonka varustukseen kuuluu ilmankosteuden säätö.

Ainoastaan oikein säilytetty viini paranee vanhetessaan. Tasokkaan gourmet-kokin varustukseen kuuluva viinikaappi pitää pullot aina juuri halutussa säilytyslämpötilassa ja oven lukitus pitää liian innokkaat maistelijat loitolla.

Imurirobotti ja paidansilityslaite

Mikä olisi suurempaa luksusta kuin ajan säästäminen kotitöiden sijaan johonkin itselle mieluisampaan puuhaan? Siivousrobotti imuroi puolestasi ja osaa jopa itse hakeutua lataamaan akkunsa ja tyhjentämään pölypussin tarpeen tullen. Huonekalujen allekin mahtuva pieni laite hyörii pitkin asuntoa omatoimisesti eikä vaadi edes isännän tai emännän läsnäoloa. Silityksen suhteen ei vielä olla näin pitkällä: Iron Man -paidansilityskone tarvitsee käyttäjän pukemaan paidan päälleen – mutta sen jälkeen tuloksena onkin varttitunnissa ensiluokkaisen sileä edustuspaita.

Teksti: Riikka Krenn / Mediafocus
Kuvat: Nespresso, Samsung, Siemens

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.