Lukko takoo CHL:stä joka vuosi voittoa – "Pitkäjänteistä työtä"

Rauman Lukko on pystynyt tekemään molempina CHL-vuosina voittoa euroturnauksesta.

Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala vahvistaa MTV Sportille seuran tuloksen muuttuvan plusmerkkiseksi joka vuosi lohkovaiheen jälkeen. Se on komea tulos, kun laskuun ynnätään sarjan pitkät matkat ja siitä aiheutuvat ylimääräiset kulut.

– Tämä on ollut meille jo taloudellisesti hyvä lisä kauteen. Mitä pidemmälle lohkovaiheen jälkeen mennään, sen parempi, Rajala avaa.

Positiivinen tulos eurosarjasta ei ole mitään itsestäänselvyys. SM-liigaseuroista tiettävästi ainakin Kärpät on pystynyt takomaan voittoa eurosarjasta.

Rajala on seurannut itse toiveikkaana sarjan kehitystä. Raumalla turnaus on ottanut hiljalleen tuulta purjeidensa alle, mikä alkaa näkyä myös katsojamäärissä.

– Näkyy selvästi, että pelaajat ovat ostaneet nyt turnauksen. Mitä katson Rauman katsojamääriä, myös yleisö alkaa löytää katsomoihin. Meillä on ollut jo nyt kahdessa ensimmäisessä pelissä parempia lukemia kuin aiempina vuosina.

Mitä jatkossa pitää tehdä, jotta yleisö innostuu entisestään CHL:stä?

– Se on pitkäjänteistä työtä. Ensi vuonna mukana on vain 32 joukkuetta, jotka kaikki pääsevät mukaan kilpailullisin perustein. Se on ehdottomasti askel oikeaan suuntaan, Rajala muistuttaa.

Ennen ensi vuoden turnausta Lukko jatkaa tämän vuoden pudotuspeleissä kovaa vastustajaa vastaan, kun raumalaisryhmä kohtaa pudotuspelien avauskierroksella HV71:n.

Lukko on viime vuosina päässyt mittelemään joka vuosi SHL:n kärkijoukkueita vastaan. Raumalla tiedetään sen myötä uuden vastustajan vaarallisuus.

– Vähän toivottiin keskieurooppalaista vastustajaa. Pärjäämisen kannalta tulee heti todellinen huippuvastustaja. Saadaan esittää parastamme, että päästään jatkoon, Rajala summaa.

Mikä on suomalaisjoukkueiden tilanne tämän kauden CHL:ssä? Katso koostejuttu tulevista pudotuspeleistä tästä:

Suomalaisjoukkueet kovaan testiin CHL:ssä 1:27

Lue myös:

    Uusimmat