Lukko-luotsi Pekka Virta avaa syitä huippuvireen taustalla – ”Se koostuu monesta asiasta”

Pekka Virran luotsaama Lukko on tällä hetkellä yksi SM-liigan kovavireisimpiä joukkueita. Keskiviikkoinen voitto Sportista kasvatti voittoputken jo kahdeksan ottelun mittaiseksi.

Lukko lähti pienelle joulutauolle seitsemän ottelun voittoputkessa, eikä pieni hengähdys liigakiekkoilusta häirinnyt raumalaisten hyvää virettä. Joukkue pyhitti joulutauon lepäämiseen ja joukkue vietti joulutauon rauhallisissa merkeissä perheidensä ja läheistensä kanssa.

– Lähdimme viimeisen pelin jälkeen joulun viettoon ja tänä aamuna tapasimme uudestaan, Virta kertaa joulutaukoa MTV Urheilulle.

Lukko sai keskiviikon 3-2-voittoon päättyneessä Sport-ottelussa myös huonojakin uutisia, kun Antti Saarela loukkaantui Colby Robakin taklauksessa. Saarela vietiin kaukalosta paareilla. Lukko-luotsi Virta ei suostunut kommentoimaan tilannetta.

– En ota kantaa. En tee mitään huippuotsikoita tähän kohtaan, Virta toteaa.

Huippuvire ei sattumaa

Kehnosti alkukautensa aloittanut Lukko on hiljalleen hilannut itseään ylemmäksi sarjataulukossa. Tällä hetkellä Lukko on kivunnut jo sarjan viidenneksi. Kolmannella sijalla majaileva Pelicans on raumalaisseuran kanssa tasapisteissä. Vaikeasta alusta huolimatta on Lukko luottanut koko ajan omaan tekemiseensä. Huippuvire ei ole syntynyt vippaskonstein.

– Päivittäisellä työllä vaan. Olemme saaneet pelin osa-alueita paremmiksi. Monesta asiastahan se koostuu. Onnea oikeaan kohtaan ja suotuisa peliohjelma verrattuna siihen, mitä se oli huonoimmillaan alkukaudesta. Tiesimme kyllä, että se tulee jossain kohtaa palaamaan. Hyvät asiat ruokkivat hyviä, Virta listaa huippuvireen syitä.

Lukon kausi jatkuu perjantaina, jolloin vuorossa on viihdyttävä Satakunnan paikalliskamppailu Ässiä vastaan. Ässät on ollut Lukolle tällä kaudella hankala vastustaja, sillä se on voittanut joukkueiden kaikki kolme tämän kauden kohtaamista. Lukon voittoputki joutuukin perjantaina kovaan testiin.

– Ässät on hyvä joukkue vuodesta toiseen. Ne ovat aina semmoisia omia pelejä. Kova peli tulossa taas. Pelaamme niin hyvin kuin pystymme niillä vahvuuksilla, joita meillä on. Se on pienestä kiinni taas, Virta ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat