Lukijoilta täystyrmäys tiedemiesten villille visiolle: Sairasta!

Koti-osio uutisoi vastikään tunnetun tiedemiehen visiosta, jonka mukaan kuolemattomuus on mahdollista vain muutaman vuosikymmenen päästä. Lukijat eivät ideasta innostuneet, sillä lähes 64 prosenttia haluaa elää elämänsä kuten luonto on sen tarkoittanut.

Tunnettu tiedemies Ray Kurzweil kirjoitti vastikään, että 20 vuoden sisällä ikääntymisprosessi voidaan kääntää päälaelleen ja kuolemattomuus on mahdollista. Ajatus ei kuitenkaan lukijoita houkuttele.

– Voiko noin sairaita ajatusmaailmaltaan olla olemassa. Luoja on kaiken luonut ja kaikki tulevat kuolemaan joskus, kukin vuorollaan, myös ko. tiedemieskin. Voi reppanaa, kommentoi "Tyrmistynyt".

– Ihminen on luotu elämään tietyn aikaa. En usko, että ihmiset koskaan ovat kuolemattomia, kun eihän ikiliikkujaakaan ole vielä keksitty, kirjoittaa nimimerkki "Tyttö".

– Eli kukaan ei kuole pois, mutta uusia syntyisi koko ajan. Eihän tämä planeetta kestä tätäkään määrää ihmisiä, niin miten sitten kun koko ajan tulisi sakkia lisää ja lisää.Minä ainakin tahdon kuolla...Sitä oikeudesta en luovu!, sanoo "Paula".

Ajatus kuolemattomuudesta ja ikääntymisen pysäyttämisestä kuitenkin myös miellytti monia. Lähes 20 prosenttia vastasi, että ajatus houkuttaa.

– Olen silloin 20 vuoden päästä NAINEN parhaassa iässä, eli hieman yli neljänkymmenen. Juuri tuon ikäisenä voisin pysytellä iäisyyden. En usko muutoinkaan, että kukaan oikeasti haluaa kuolla, kommentoi nimimerkki "N24".

– Jos tuota tulevaisuuden teknologiaa käytetään ns. oikein, se tarjoaa huimia näkymiä sairauksien hoidossa sekä terveyden edistämisessä. Mutta jos siitä tulee ainoastaan kaupallista, jolla tavoitellaan jotain muuta kuin edellä mainittuja asioita, ollaan menossa todella syvälle ongelmiin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja