Mainos

Lukijoiden kuvat: Suojatiemerkki voisi näyttää tältäkin

Keskustelu liikennemerkkien uudistamisesta ryöpsähti liekkeihin viikonloppuna. MTV Uutiset keräsi lukijoiltaan esimerkkejä siitä, miltä suojatiemerkin pitäisi näyttää, jotta se turvaisi nykyistä paremmin jalankulkijoita.

Hyviä ehdotuksia tuli runsaasti, joista julkaisemme kuvagalleriassamme nyt 8 parasta.

Saimme myös useita kuvattomia ehdotuksia.

Lastenvaunuja työntävä nainen tai mies, tai molemmat, ja väri voisi olla esim ihmisellä punainen, joka olisi näkyvämpi varoitusväri,suojatie valkoinen.

Entinenkin merkki on hyvä, mutta suojatien ylittäjä on liian kiireisen oloinen. Ehdotan tilalle pulkkaa vetävää lasta. Pulkassa istuisi toinen lapsi. Pulkan naru olisi pitkä ja näkyvä, ja lapset olisivat suojatien molemmissa päissä.

Minusta kävelevän miehen suojatien merkin voisi uudistaa kävelevien lasten merkeiksi. Suojatien merkin pohja on pysymässä samana, mutta ihmishahmo olisikin lapsi/lapset. Lapsi-merkillä olisi psykologinen vaikutus autoilijoihin, se muistuttaisi jatkuvasti lapsista liikenteessä. Se olisi myös lapsille hyvä muistutus siitä, missä tietä ylittävän lapsen paikka on eli suojatiellä.

Liikennevirasto oikoi eilen uutista, jonka mukaan liikennemerkit haluttaisiin sukupuolineutraaleimmiksi. Viraston mukaan merkkien muuttaminen liittyy liikenne- ja viestintäministeriössä meneillään olevaan tieliikennelain uudistukseen, jossa päätavoitteena on selkeyttää liikennesääntöjä- ja merkkejä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.