Lukijoiden enneunet toteutuivat – ”Seuraavana päivänä sukulainen menehtyi”

Moni Studio55.fin lukijakyselyyn vastannut kertoi nähneensä enneunia. Joskus ne olivat harmittomia tai iloisiakin: johdattivat mustikkapaikalle, paljastivat lottonumeroita tai väläyttivät seuraavan päivän tapahtumia. Toisinaan ne sen sijaan varoittivat onnettomuuksista, sairauksista tai kuolemasta.

Ikävä ennusmerkki

Jos näen unta, että uin, tulen sairaaksi. Se paikka, joka unessa kastuu, tulee kipeeksi. Yritän varoa lähipäivinä mutta ei se auta. Esim. näin unta, että uin ja jalalla kosketin vedessä karheaa paksua köyttä. Jonkun ajan kuluttua kesämökillä kaaduin ja jalkani murtui. Kipsiä kokeillessa toisella jalalla tunne oli aivan sama kuin unessa köyden kanssa. Tuo on vain yksi esimerkki kymmenistä tai jopa sadasta vuosien varrelta. En muista, että olisin montaakaan kertaa sairastunut ilman uinti-unta.

Näin unen että käteni oli valkeassa siteessä kyynärpäähän saakka. Meni kaksi viikoa, jouduin auto-onnettomuuteen, ja toden totta käteni oli kyynärpäähän saakka kipsissä, puoli vuotta.

Ystäväni oli juuri ostanut uuden auton. Viikkoa myöhemmin näin unta, jossa ystäväni auto oli tien reunassa ja poliisiauto sen takana. Siitä kaksi päivää eteenpäin ajoimme tällä autolla peurakolarin ja koin aikamoisen deja vun, kun seisoin vesisateessa katsomassa, kun paikalle soitettujen poliisien auto oli ystäväni auton takana juuri niin kuin unessa.

Kuolema näkyi

Muutama kuukausi ennen tsunamia näin kumman unen trooppisesta rannasta johon löi isoja aaltoja, rannalle ajautuvista ruumiista ja nimilistoista. Tunnelma oli uhkaava, paha. Myöhemmin osasin yhdistää unen ja tsunamin toisiinsa.

Näin kaksi päivää ennen tornien sortumista unta lentokoneista, jotka ajoivat kerrostalojen läpi. Makasin itse heinäpellolla ojassa musta kypärä päässä ja ajattelin: tässäkö tämä kaikki nyt oli. Uni oli pelottavan todellinen, oli kuumaa, tulta ja kauhea meteli. Kun tieto kaksoistornien terroristihyökkäyksestä tuli julki, olin aivan turtana.

Olen nähnyt hampaiden putoamisunia ennen läheisen kuolemaa.

Etuhampaiden lähtö tietää läheisen kuolemaa. Näin sellaista unta ennen isäni kuolemaa.

Minä olen nähnyt kaksi kertaa kun takahammas irtosi unessa, seuraavana päivänä sukulainen menehtyi.

Äitini ihmetteli, miksi hän näki jatkuvasti matkaunia. Aina oli lähdössä jonnekin, joku tai jotkut tuli hakemaan. Kertoi yksityiskohtaisesti jo kuolleitten henkilöiden olleen hakijoiden joukossa. Kuolikin puolen vuoden päästä. Nyt jos alan nähdä matkaunia, tiedän että minua valmistellaan, jonkun muun tai omaan lähtöön.

Olin 13-vuotias (v.1979) kun näin unen isäni onnettomuudesta. Siinä unessa oli isäni siskoja mustissa vaatteissa myymässä ruisleipiä meidän silloisessa kodissamme. Seinälle oli merkitty lyijykynällä päivämäärä, jota katsoin, mutta en ymmärtänyt sitä. Muistan, että siinä oli 2 ja 1 numeroita. Kun kuulin isäni onnettomuudesta, hän kuitenkin selvisi siitä. Kun olen paljon miettinyt sitä unta joka jäi vahvasti mieleeni, isäni kuoli 22.11.2008. Tiesin että jotenkin kaksi ja yksi liittyvät isäni kuolemaan, mutta tässä se selvisi. Onneksi en muistanut unessa ollutta vuotta.

Äitini kuolema: olin silloin 20, minulle näytettiin kaikki etukäteen. Äitini esiintyi vauvana, jota hoidin. Näin myös kävi, äitini sairastui aivosyöpään, jouduin hoitamaan häntä loppuajat.

Näin pappamme unessa pyhäpuku päällä seisomassa arkun vieressä. Kerroin aamulla tämän unen miehelleni. Hän sanoi minulle, ettei tämän unen pitäisi tarkoittaa kuolemaa, eihän pappa ollut edes sairastanut mitään aikaisemmin. Tästä unennäöstä kului kolme päivää, kun pappa uusien saappaiden ostoreissulla sai sairaskohtauksen ja siitä kolmen päivän päästä hän sitten kuoli.

Raskausviikolla 15 näin unta, että seuraavan päivän lääkärineuvolassa ei enää kuulu sydänääniä. Ja näin tosiaan kävi.

Iloa tai harmittomuutta

Olen nähnyt unia lapsistani ennen heidän syntymäänsä ja unet ovat pitäneet paikkansa. Olen myös nähnyt unia tuttavieni raskauksista, vaikkeivat he ole kertoneet asiasta kenellekään.

Näin aikoinaan unen, että saisin 2 lasta, ja niin kävi.

Unessa olen nähnyt seuraavan asuntomme ja tehnyt kaupat seuraavana päivänä ja onnistunut valinnassa.

Olen nähnyt unessa lottonumeroita rivin. Numerot kyllä tulivat mutta kaksi niistä oli lisänumeroa, joten 5+2 oli silloin ihan ok.

Olin upeassa hirsitalossa, joka oli kauniilla paikalla ja olin yläparvella, mistä katselin alas. Siihen uni päättyi ja seuraavana päivänä menin kirjastoon ja käteeni osui kirja Tuusulanjärven  taiteilijakodeista ja aukaisin kirjan, jolloin näin Halosenniemen eli siis Pekka Halosen kodin ja ymmärsin olleeni edellisen yön unessani siellä. Koskaan en ole tässä elämässä siellä käynyt.

Minulla on vakituinen mustikkapaikka ja olin sen kulkenut jo tarkkaan läpi. Toivoin kuitenkin jostain löytyvän lisää. Näin unessa tarkan paikan, jossa vielä olisi marjoja. Seuraavana päivänä menin sinne ja totesin, ettei tässä eilen marjoja ollut, mutta kiitos unen ohjauksesta.

Unessa sain lottonumeron, jolla voitin hyvän potin.

Muutamia kertoja olen nähnyt unessa ihmisiä, joita olen sitten yllättäen tavannut seuraavana päivänä.

Unet ovat näyttäneet mieheni olemuksen, hiusten värin ja pituuden.

Näin unta että tyttärelläni oli täitä, seuraavana aamuna löysin niitä oikeasti hänen päästään.

Minulla meni välit poikki parhaan ystäväni kanssa yliopistoaikoina ja olimme n. 6 vuotta näkemättä toisiamme. Kaipasin häntä ja olisin halunnut korjata välimme. Olin jo luovuttanut, kunnes eräänä yönä näin unen, jossa tapasin tämän ystäväni. Hän näytti muutoin aivan samalta kuin ennenkin, mutta aina ennen luonnonvaaleat hiukset oli värjätty punaiseksi. Unessa halasimme ja sovimme riitamme ja tunsin suurta onnen tunnetta. Aamulla herättyäni keräsin rohkeuteni ja soitin ystävälleni. Suureksi yllätyksekseni hän halusi kutsua minut kaikkien näiden vuosien jälkeen luokseen kylään! Muutaman viikon jälkeen tapasimme hänen nykyisessä asuinkaupungissaan. Onnen ja hämmennyksen tunne oli suuri, kun minua vastan juna-asemalle tuli nainen, joka näytti muutoin aivan samalta kuin ennen, mutta hiukset oli värjätty punaiseksi. Saimme korjattua välimme ja ystävyytemme jatkuu onnellisena edelleen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja