Lukijat kertovat: Helpoimmat ja nopeimmat suosikkiaamupalat

Helmen viikkokyselyssä lukijat pääsivät kertomaan aamupalatottumuksistaan. Suomalaisen aamupalapöydän kestosuosikkeja ovat puuro ja voileivät.

Helmen viikkokyselyssä tiedusteltiin, mitä lukijat nauttivat aamupalaksi. Vastanneista 31 prosenttia kertoi syövänsä useimmiten voileipiä aamupalaksi ja 28 prosenttia nauttii puuroa. Voileipäaamiaisen helppous oli yksi syy, miksi se on aamupalana suosittua.

”Aamukahvi ja pari voileipää on helppo ja nopea aamupala. Aamut ovat muutenkin ankeita, en jaksaisi ryhtyä puuronkeittoon tai yrittää keksiä vaihtelua. Vain leivän päällysteissä on joskus vaihtelua.” Ei aamuihminen vastasi kyselyyn.

Puuronsyönti kuuluu monen aamurutiineihin. Mikropuuro valmistuu nopeasti ja puuroa voi maustaa omaan makuun hedelmillä, marjakeitolla tai vaikka kanelilla.

”Kaurapuuro mustikkasopalla on tosi mainio aamupala. Nopea mikrouunissa valmistettuna ja kuuman puuron kera kylmää mustikkasoppaa, nam. Menee hyvin alas ja homma hoituu nopeasti ja terveellisesti. Tekee hyvää suolistolle.” kertoi Pipsa.

Puuron ja leivän ohella perinteiset aamupalat, kuten murot ja myslit sekä marjakeitto ja jugurtit puoltavat edelleen paikkansa aamiaispöydässä. Muroja tai mysliä valitsee viisi prosenttia vastanneista, ja marjakeitto tai jogurtti maistuu seitsemälle prosentille vastanneista.

Osa vastaajista kuitenkin suosii vähähiilihydraattisia vaihtoehtoja.

”Syön tietenkin VHH ruokaa, kuten esim. suolatonta hapankaalia ja jotain kalaa ja lihaa. Kesällä paistettuja tomaatteja hapankaalin sijasta”, kirjoitti TJussi.

”Mehukeittoa ja kalkkunanfilettä. Ei missään nimessä hiilihydraatteja!” Kroppa kireeksi uhosi.

”Aamulla syön maitorahkaa, sokeritonta hedelmäsosetta ja mantelirouhetta sekä muutaman hasselpähkinän.” kertoi Kii.

Erikoisempiakin aamiaisvaihtoehtoja löytyi vastaajilta.

”Tuorepuuro tai vihersmoothie. Leivät ja puurot jätän muille.” kommentoi Junie.

Vaikka aamupalan sanotaan olevan päivän tärkein ateria, jopa lähes 11 prosenttia vastanneista ilmoitti, ettei syö lainkaan aamiaista. Reilu 10 prosenttia vastanneista ilmoitti pärjäävänsä pelkällä kahvilla tai teellä.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat