Lukijat: Ikkunoiden jynssäys iljettää

Koti-sivuston lukijoita kismittää kotitöistä eniten ikkunalasien puunaus. Seuraavaksi ärsyttävintä on muiden perheenjäsenten sotkujen siivoaminen.

Moni sen tietää; ikkunoita ei tee mieli kuurata ennen kuin samea näkyvyys ja sormenjäljet maisemassa pakottavat toimimaan. Peräti 35,5 prosenttia Kodin äänestyksen vastaajista jättäisi ikkunat oman onnensa nojaan, jos se kävisi päinsä.

– Olen elämäni inhonnut ikkunoiden pesua. Syytä en oikeastaan tiedä. Kaikki muut kotityöt ovat mukavampia, ikkunat vasta, kun on aivan pakko, täräyttää nimimerkki mina.

– Se vaan on rankkaa hommaa: en voi olla niska takakenossa, kun huimaa, perustelee nimimerkki Niskakipu.

– Ikkunamme ovat isot ja pesuun kuluu paljon aikaa, ja aina jää raita tai muita jälkiä, päivittelee taas vastaaja nimimerkillä koi.

Jokainen siistikööt sotkunsa

Toisten sotkujen siistiminen pistää arvatenkin hermot kireälle. Kakkoseksi inhokkiaskareiden listalla päätyykin lasten ja puolison jälkien korjaus.

– En pidä ikkunoiden pesusta, koska ikkunoiden edustat ovat täynnä lasten rojuja, ja kun on saanut ikkunat pestyä, niin ei mene kauan, kun ikkunat ovat taas täynnä sormien ja nenien jälkiä, harmittelee paula–72–.

– Aidosti kamalinta on varmasti silittäminen, ja sitä en tee kuin pakon edessä, julistaa sama nimimerkki.

– Miljoona kertaa asiasta mainittuani ei vieläkään mene perille, että vaatteet vaatekaappiin tai pyykkikoriin, samoin astiat koneeseen. Lattia, sohva tai nojatuoli ei ole vaatekaappi, huokaa Orjapiiskuri.

– Muiden jälkien siivoaminen päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen tuntuu välillä kohtuuttomalta. Kun kaikki sotkevat, kaikki voisivat myös siivota, tuskailee puolestaan Lyyli.

Harja voittaa imurin

Kaksi seuraavaksi ylivoimaisinta ärsykkiä kotitöiden joukossa ovat tiskaus ja imurointi. Tiskivuoren perkaaminen harmittaa eniten 15,4 prosenttia äänestäjistä, imurin käynnistäminen 12,2 prosenttia.

– Tiskipöytä ei koskaan ole puolta tuntia kauemmin tyhjänä ja puhtaana: turhauttavaa, tuhahtaa muun muassa nimimerkki tiskiä piisaa.

Pölynimuri saa miinuspisteitä aiheuttamastaan melusta ja muusta haitasta.

– Imurin ääni jo ärsyttää!, parahtaa vuokko.

– Imuri kolhii huonekalut, on hankala liikuttaa, työasento kaamea, melu törkeä ja itse imuri hankala puhdistaa, luettelee Hellu.

– Olen vaihtanut vanhanaikaiseen pitkävartiseen lattiaharjaan ja tomutan matot ulkona. On vain keveitä räsymattoja. Tämä on minulle hyvä ratkaisu, jatkaa äänestäjä.

Likapyykin hoitaa kone

Vähiten inhoreaktioita aiheuttavat lattioiden pesu ja pyykkäys. 6,4 prosenttia äänestäjistä ei voi sietää parketin kuurausta ja 2,7 prosenttia kammoaa runsaiten pyykkipäivää.

– Tiskaaminen ja pyykinpesu ovat ihan okei, koska konehan tuon työn tekee, huomauttaa paula–72–.

Äänestäjistä 1,7 prosenttia ilmoittaa kuuluvansa niihin onnekkaisiin, jotka eivät hoida kotitöitä lainkaan.

Vastauksia äänestykseen saapui 409 kappaletta.

MTV3

Äänestä:

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja