Lufthansan niskoittelevaa suuromistajaa taivutellaan pelastusohjelman taakse

Lufthansa neuvottelee parhaillaan velkajärjestelystä – Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola kertoo, miten tiukalta saksalaislentoyhtiön tilanne vaikuttaa 3:07
Katso myös video: Saksalainen Lufthansa neuvottelee parhaillaan velkajärjestelystä – Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola kertoo, miten tiukalta lentoyhtiön tilanne vaikuttaa.

Saksan valtiovarainministeri Olaf Scholz ja talousministeri Peter Altmaier taivuttelevat lentoyhtiö Lufthansan suurinta yksittäistä omistajaa yhtiön pelastusohjelman taakse.

Scholz, Altmeier ja Lufthansan johto tapasivat maanantaina lentoyhtiöstä 15 prosentin siivun omistavan Heinz Hermann Thielen. Miljardööri Thiele on suhtautunut kielteisesti pelastusohjelmaan, joka nostaisi Saksan valtion osuuden Lufthansasta 20 prosenttiin.

Lufthansa ajautuu selvitystilaan, jos Thiele äänestää torstain yhtiökokouksessa ohjelmaa vastaan. Yhtiökokoukseen on rekisteröitynyt 38 prosenttia äänivallasta, ja pelastusohjelman hyväksymiseen tarvitaan kahden kolmasosan enemmistö, eli Thiele voi yksin kaataa valtio-omistusta sisältävän tukipaketin.

Hän viittaa ranskalais-hollantilaiseen Air France-KLM:ään, jonka pelastusohjelma sisältää valtioiden lainoja mutta ei omistusta yhtiössä.

Lue myös:

    Uusimmat