Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Luccio in salsa con polenta ja torta sbrisolona

Julkaistu 21.05.2001 16:02

Toimittaja Ari Malmberg

Luccio in salsa con polenta


1 kg haukifileitä
2/0,5 l kalalientä
50 g anjoviksia
15 g kapriksia
1 valkosipulin kynsi
3/4 dl valkoviiniä
3/4 dl valkoviinietikkaa
0,5dl oliiviöljyä mustapippuria salviaa, rosmariinia ja laakerinlehtiä persiljaa
0,5kg polentajauhoja
1/0,5 l vettä

1. Keitä hauki kalaliemessä.
2. Samaan aikaan valmista toisessa pannussa kastike kiehauttamalla valkoviinietikka, valkoviini, hienonnetut anjovikset ja kaprikset, yrtit (paitsi ei persilja), kokonainen valkosipulinkynsi ja pippuri.
3. Perkaa hauki ruodottomaksi, kaada kuuma kastike kalapalojen päälle ja anna marinoitua kolmesta neljään tuntiin.
4. Polentan valmistukseen keitä kiehuvaksi 1,5 litraa suolalla maustettua vettä, lisää maissijauho voimakkaasti sekoittaen.
5. Anna polentan kiehua puoli tuntia (pika-polenta ainoastaan 5 minuuttia) välillä sekoittaen.
6. Laita kaksi reilua ruokalusikallista polentaa lämmitetylle lautaselle, asettele päälle marinoitua haukea ja kostuta annos kastikkeella.
7. Koristele annos hienonnetulla persiljalla ja tarjoile polentan ollessa yhä kuumaa.

Torta sbrisolona


(Kymmenelle hengelle)

4 dl vehnäjauhoja
4 dl maissijauhoja
250 g rouhittua mantelia
3 dl sokeria
250 g voita
3 kpl kananmunan keltuisia
vanilliinisokeria
raastettua sitruunankuorta

Pinnalle:


kokonaisia manteleita sokeria

1. Sekoita kaikki ainekset käsin.
2. Jatka sekoittamista kunnes taikinasta tulee murumaista.
3. Laita taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja painele kevyesti littanaksi.
4. Ripottele kokonaisia manteleita ja sokeria pinnalle ja paista 25 minuuttia 170 asteessa.
5. Anna jäähtyä.
6. Murra keksiä paloiksi lautaselle ja tarjoile makean jälkiruokaviinin kanssa.

Lisää aiheesta:

Influenssa kaataa nyt kansaa: Tautikartat hohkaavat punaisina – huippu vasta tulossaPornhub paljastaa suomalaisten katsotuimman pornokategorianItalialaiselle ruoalle harvinainen tunnustusJoulukinkkujen ehdoton ykkönen – ostatko sinäkin?Äidinmaidonkorvikejauhetta vedetään myynnistä – hävitä tuote!Harvinainen tartuntaketju paljastui: Tappava tauti levisi tavalla, joka uhmaa mielikuvituksen rajoja
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen20:45
    Influenssa

    Influenssa kaataa nyt kansaa: Tautikartat hohkaavat punaisina – huippu vasta tulossa

  • Eilen18:59
    Nettiporno

    Pornhub paljastaa suomalaisten katsotuimman pornokategorian

  • Eilen17:54
    Italia

    Italialaiselle ruoalle harvinainen tunnustus

  • Eilen16:44
    Jouluruoka

    Joulukinkkujen ehdoton ykkönen – ostatko sinäkin?

  • Eilen13:59
    Takaisinvedot

    Äidinmaidonkorvikejauhetta vedetään myynnistä – hävitä tuote!