Toimittaja Ari Malmberg
Luccio in salsa con polenta
1 kg haukifileitä
2/0,5 l kalalientä
50 g anjoviksia
15 g kapriksia
1 valkosipulin kynsi
3/4 dl valkoviiniä
3/4 dl valkoviinietikkaa
0,5dl oliiviöljyä mustapippuria salviaa, rosmariinia ja laakerinlehtiä persiljaa
0,5kg polentajauhoja
1/0,5 l vettä
1. Keitä hauki kalaliemessä.
2. Samaan aikaan valmista toisessa pannussa kastike kiehauttamalla valkoviinietikka, valkoviini, hienonnetut anjovikset ja kaprikset, yrtit (paitsi ei persilja), kokonainen valkosipulinkynsi ja pippuri.
3. Perkaa hauki ruodottomaksi, kaada kuuma kastike kalapalojen päälle ja anna marinoitua kolmesta neljään tuntiin.
4. Polentan valmistukseen keitä kiehuvaksi 1,5 litraa suolalla maustettua vettä, lisää maissijauho voimakkaasti sekoittaen.
5. Anna polentan kiehua puoli tuntia (pika-polenta ainoastaan 5 minuuttia) välillä sekoittaen.
6. Laita kaksi reilua ruokalusikallista polentaa lämmitetylle lautaselle, asettele päälle marinoitua haukea ja kostuta annos kastikkeella.
7. Koristele annos hienonnetulla persiljalla ja tarjoile polentan ollessa yhä kuumaa.
Torta sbrisolona
(Kymmenelle hengelle)