Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Luccio in salsa con polenta ja torta sbrisolona

Julkaistu 21.05.2001 16:02

Toimittaja Ari Malmberg

Luccio in salsa con polenta


1 kg haukifileitä
2/0,5 l kalalientä
50 g anjoviksia
15 g kapriksia
1 valkosipulin kynsi
3/4 dl valkoviiniä
3/4 dl valkoviinietikkaa
0,5dl oliiviöljyä mustapippuria salviaa, rosmariinia ja laakerinlehtiä persiljaa
0,5kg polentajauhoja
1/0,5 l vettä

1. Keitä hauki kalaliemessä.
2. Samaan aikaan valmista toisessa pannussa kastike kiehauttamalla valkoviinietikka, valkoviini, hienonnetut anjovikset ja kaprikset, yrtit (paitsi ei persilja), kokonainen valkosipulinkynsi ja pippuri.
3. Perkaa hauki ruodottomaksi, kaada kuuma kastike kalapalojen päälle ja anna marinoitua kolmesta neljään tuntiin.
4. Polentan valmistukseen keitä kiehuvaksi 1,5 litraa suolalla maustettua vettä, lisää maissijauho voimakkaasti sekoittaen.
5. Anna polentan kiehua puoli tuntia (pika-polenta ainoastaan 5 minuuttia) välillä sekoittaen.
6. Laita kaksi reilua ruokalusikallista polentaa lämmitetylle lautaselle, asettele päälle marinoitua haukea ja kostuta annos kastikkeella.
7. Koristele annos hienonnetulla persiljalla ja tarjoile polentan ollessa yhä kuumaa.

Torta sbrisolona


(Kymmenelle hengelle)

4 dl vehnäjauhoja
4 dl maissijauhoja
250 g rouhittua mantelia
3 dl sokeria
250 g voita
3 kpl kananmunan keltuisia
vanilliinisokeria
raastettua sitruunankuorta

Pinnalle:


kokonaisia manteleita sokeria

1. Sekoita kaikki ainekset käsin.
2. Jatka sekoittamista kunnes taikinasta tulee murumaista.
3. Laita taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja painele kevyesti littanaksi.
4. Ripottele kokonaisia manteleita ja sokeria pinnalle ja paista 25 minuuttia 170 asteessa.
5. Anna jäähtyä.
6. Murra keksiä paloiksi lautaselle ja tarjoile makean jälkiruokaviinin kanssa.

Lisää aiheesta:

Haluatko tehdä järkevän päätöksen? Nuku yön yli!Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mausteMiten lieden tahroista pääsee eroon – ja pääseekö? Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoaParas salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:15
    Mielenhallinta

    Haluatko tehdä järkevän päätöksen? Nuku yön yli!

  • 17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 15:16
    Siivous

    Miten lieden tahroista pääsee eroon – ja pääseekö?

  • 13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä

  • 11:35
    Ajokortti

    17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoa