Löytyykö sinulta tätä pesuainetta? Poista käytöstä välittömästi!

Tukes kehottaa poistamaan homepesuaineen välittömästi käytöstä.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes tiedottaa sivuillaan Rakennuskemia Oy:n maahantuoman Woodcare.guide-merkkisen Homepesu-tuotteen (5 l) takaisinvedosta ja kehottaa poistamaan tuotteen käytöstä välittömästi.

Takaisinvedon syy on se, ettei tuotteen luokitus- ja merkintätiedot varoitusetiketissä täyttäneet EU:n CLP-asetuksen vaatimuksia, eikä pakkauksissa ollut vaatimusten mukaisia turvasulkimia.

Tukes on määrännyt yrityksen suorittamaan toimenpiteet, joilla jälleenmyyjillä olevat vaatimustenvastaiset tuotteet poistetaan markkinoilta, ja loppukäyttäjillä jo olevat tuotteet palautetaan.

homepesu
Takaisinvedettävä tuote on laimennettava pesuaine esimerkiksi rakennusten seinien, terassien ja laattojen puhdistamiseen liasta, levästä, sammaleesta ja homeesta. 

8:26
Sinunkin kylpyhuoneestasi löytyy todennäköisesti tuotteita, jotka ovat jo kiellettyjen listalla. Viiden jälkeen selvitti, millaisissa kosmetiikkatuotteissa on kemikaaleja, jotka EU oli kieltämässä maaliskuusta 2022 alkaen. Mukana Tukesin ylitarkastaja Anna Vuori ja kauneusalan yrittäjä Sini Silfvenius.

Lähde: Tukes

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja