Löytyikö Applen sähköautolle valmistaja? Sopimuksen syntyminen ”hyvin lähellä”

Ioniq 5 on uuden sähköautobrändin ensimmäinen malli 1:02
Applen sähköauton valmistajaksi povattiin ensin Hyundaita, mutta nyt urakka on menossa LG:lle. Hyundai esitteli tammikuussa Ioniq 5 -sähköauton.

Lehtitietojen mukaan teknologiajätin sähköautoa ryhtyy valmistamaan korealaisyhtiö.

Applen sähköautoprojekti on ison askeleen verran lähempänä toteutumistaan. Korealaislehden tietojen mukaan Applen kumppaniksi olisi tulossa LG Magna e-Powertrain.

Korea Timesin lähteiden mukaan sopimuksen syntyminen on nyt ”hyvin lähellä”, ja enää keskustellaan sen yksityiskohdista. Yhtiöt eivät ole vahvistaneet lehden uutista.

iPhonen valmistajana tunnetun Applen kumppaniksi on ehditty ehdotella joitakin perinteisiä autonvalmistajia. LG Magna e-Powertrain puolestaan on vasta viime vuonna perustettu yhteisyritys, joka valmistaa sähkömoottoreita ja muita sähköajoneuvoihin sekä liikenteen sähköistämiseen liittyviä tuotteita.

Yhteisyrityksen taustalla on kuitenkin korealainen elektroniikka-alan jättiläinen LG Electronics ja kanadalainen Magna, joka on yksi maailman suurimpia autoteollisuuden komponenttivalmistajia. LG omistaa yhteisyrityksestä 51 prosenttia ja Magna 49 prosenttia.

Yhtiö aikoo palkata tuhat työntekijää LG Groupin toimipisteisiin Etelä-Koreassa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. LG Magna e-Powertrainin pääkonttori on Koreassa.

Lue myös:

    Uusimmat