Love Island -Jennin vastasyntyneen tila romahti – joutuivat teho-osastolle juuri ennen kotiutumista: "Yhtäkkiä oltiin sydänsairaan lapsen vanhemmat"

Jenni Puhakan vastasyntyneellä pojalla todettiin yllättäen sydänvika.

Love Island -ohjelmasta tunnettu Jenni Puhakka sai esikoisensa 30. maaliskuuta Tampereella. Vastasyntyneellä piti olla kaikki hyvin, ja perhe suunnitteli uuden vauva-arjen aloittamistaan kotiutumisen merkeissä.

Puhakka kuitenkin kohtasi kumppaninsa, Big Brotherista tutun Eetu Karhusen kanssa jokaisen vanhemman kauhunhetket, kun pienokaisen vointi romahti hengenvaarallisesti juuri kotiutumisen kynnyksellä. 

– Nyt tiedän, mitä on oikeasti taistella. Mitä on pelko ja huoli. Nyt tiedän, mitä tarkoittaa tehdä oman lapsen puolesta mitä tahansa, Jenni kirjoittaa Instagramissa.

Perheen oli tarkoitus kotiutua sairaalasta 1. huhtikuuta. Jennin puoliso Eetu oli jo hakemassa perheen kotoa turvakaukaloa, jotta vauva saataisiin kotiin. 

– Kaikki oli valmiina. Lääkärintarkastuksessa kaikki kuitenkin romahti.

Pienokaisen sydämestä oli kuulunyt sivuääni, eikä pulssia tuntunut esimerkiksi nivusista kokeiltaessa. Diagnoosiksi osoittautui aortan kaaren ahtauma.

– Sitten oltiinkin jo sydämen ultrassa ja alle tunnin päästä vastasyntyneiden teho-osastolla. Koko elämä muuttui. Yhtäkkiä oltiinkin sydänsairaan lapsen vanhemmat.

Perhe vietti kaksi yötä teho-osastolla, jonka jälkeen heidät siirrettiin ambulanssilla Tampereelta Helsinkiin Uuteen lastensairaalaan. Maanantaina vauva joutui leikkaukseen, joka onnistui.

– Luojalle kiitos. Nyt edessä toipuminen koko perheellä. Tällaiseen tapahtumaan kun ei millään tavalla osannut tietenkään varautua. Meidän pikku poika on kuitenkin mieletön supersankari ja taistelija.

Tuore äiti kiittääkin kaikkia hoitajia, kirurgeja ja muuta sairaalan henkilökuntaa. Myös hänen kumppaninsa Eetu kerää kiitosta.

– Jokainen, joka ollaan tämän matkan aikana tavattu tulee ikuisesti olemaan mun ajatuksissa. En olisi ikinä selvinnyt tästä kaikesta ilman Eetua. Olet suurin tuki ja turva ja kaikki koettelemukset ovat vain vahvistaneet meitä.

Puhakka on kuitenkin luottavainen sen suhteen, että perhe selviää koettelemuksestaan.

– Loppuviikko ainakin vielä Helsingissä sairaalassa, mutta jos ens viikolla päästäisiin kotiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja