Love coach neuvoo: Kun etsit kumppania, unohda ulkonäkövaatimukset

Millaisista toiveista täytyy joustaa, kun etsii kumppania? Toimittaja ja love coach Mia Halonen kertoo, millaisista kriteereistä ei ainakaan kannata luopua.

Edelleen sinkku? Eikö unelmien kumppania löydy?

Toimittaja ja love coach MiaHalosen mukaan kumppanin löytäminen vaikeutuu, jos ihminen on jumissa omissa ajatuksissaan ja toiveissaan.

– On sellaisia tutkimuksia, että jos nainen ei ole 40-ikävuoteen mennessä ollut naimisissa, niin on hyvin todennäköistä, ettei hän koskaan mene. Eronneet sinkkuäidit menevät huomattavan paljon todennäköisemmin naimisiin, Halonen kuvailee.

Halosen mukaan aikuisiällä ihmiselle on jo ehtinyt muodostua oma elämä ja omat tavat. Elämän rutiineissa ei välttämättä ole tilaa kumppanille.

– Jos tilanteen haluaa muuttaa, niin sitten kaikki mahdollisuudet ovat avoinna. Se on ihmisestä kiinni.

Älä odota kympin kumppania

Halosen mukaan sinkku saattaa myös odottaa, että kohdalle tulisi "parempi" kumppaniehdokas.

– Se on oikeasti ongelma, jos olet 25-vuotiaana ajatellut, ettei kasin tasoinen mies kelpaa, mä odotan, että tulee täydellinen kymppi. Sitten oletkin nelikymppinen, sitä kymppiä ei ole tullut etkä saa sitä kasiakaan enää. Vitosenkin miehille on aika paljon ottajia.

Halosen mukaan ulkonäköasioista olisi tärkeää joustaa.

– Ulkonäkö on suurin asia, mistä mielestäni täytyy joustaa, koska kaikki vanhenevat. Miehillä tukka lähtee, ja vatsa kasvaa sekä naisilla että miehillä. On typerää jäädä kiinni nuoruuden ulkonäkövaatimuksiin. Keski-iässä on mahdotonta sanoa, kuka on ollut hyvännäköinen nuorena, Halonen sanoo.

– Olen ihan allerginen sille, miten kovia ulkonäkövaatimuksia toiselle ihmiselle ladataan. Varsinkin, kun itsellä ei ole siihen varaa. Sen sijaan, että katsoo, mitä kaikkea tältä ihmiseltä puuttuu, eikö kannattaisi katsoa, mitä kaikkea kivaa tässä ihmisessä on? Halonen pohtii.

Hän kehottaa menemään treffeille tutustumaan uuteen ja kivaan ihmiseen. Treffikumppanin kanssa voi ystävystyä ensin.

– Ei niin, että heti pitäisi olla jalat alta kaiken suhteen. Ennemminkin niin, että tutustut kivaan ihmiseen, laajennat elämänpiiriäsi ja saat kurkistaa maailmaa toisen ihmisen silmin. Sitten ehkä huomaatkin, että tässä onkin kiva insinöörikaveri, hänhän vaikuttaa tosi luotettavalta.

Kolmet treffit ennen päätöksiä

Halosen mukaan kannattaisi käydä ainakin kolmilla treffeillä, ennen kuin vetää lopullisia johtopäätöksiä ihmisestä.

– Yleensä ihmiset eivät ole parhaimmillaan ensimmäisillä treffeillä. Jos et ole käynyt esimerkiksi työhaastattelussa, niin oletko ensimmäisessä työhaastattelussa parhaimmillasi? Halonen kysyy.

Koskaan ei myöskään voi tietää, onko treffikumppanilla huono päivä, paineita töissä tai onko hän saanut huonoja uutisia juuri ennen treffejä.

– Ei voi tietää, mitä toiselle ihmiselle kuuluu, eikä ihminen halua ensitreffeillä tilittää kaikkea. Eikä se olisi fiksuakaan tilittää kaikkia elämänsä traumoja ensihätään.

Älä jousta näistä!

On myös erilaisia asioita, joista ei Halosen mukaan kannata joustaa. Esimerkiksi tupakoinnista ja alkoholinkäytöstä ei pitäisi tinkiä, sillä jos treffikumppanille maistuu alkoholi, se todennäköisesti maistuu jatkossakin.

– Ja esimerkiksi kunnioittavasta, nätistä puheesta ei mielestäni tarvitse joustaa. Luonne on ehdottomasti tärkeä asia: jos joku on hirveän ilkeä, niin hänestä todennäköisesti ei tule mitään leppoisaa ja kivaa vanhemmitenkaan. Vanhemmiten luonne korostuu.

Halosen mukaan on länsimainen tapa ajatella, että parisuhteen perusta on seksuaalis-romanttinen hullaantuminen.

– Kun odottaa sellaista elokuvarakastumista, jää moni hyvä rakkaustarina syntymättä. Voi olla, että olisi mahdollisuudet hyvään, onnelliseen ja tasapainoiseen elämään, Halonen kuvaa.

Hän kehottaa ajattelemaan, miten ihanaa voisi olla jakaa arki turvallisen ja kivan ihmisen kanssa.

– Ajattele, että sinulla on joku, ei mikään Suomen parhaimman näköinen ihminen, mutta tavallinen, hyvä ihminen. Hänellä on lämmin sydän ja hänen kanssaan voit saunan jälkeen paistaa makkaraa ja juoda teetä ja jutella kivoja. Rakastella ja jakaa arjen. Sitä arkeahan meidän elämä kuitenkin on.


Lue myös:


AVA on myös Twitterissä! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.


AVA/Maria Aarnio

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja