Lottoa pelattiin viime viikolla enemmän kuin kolmeen vuoteen, mutta viikkotolkulla jahdattu ennätyspotti ei siltikään kasvanut: "Siinä on monta seikkaa, jotka vaikuttavat"

Lotossa ei ole tullut yhtään 7 oikein -tulosta 14 viikkoon. Tilanne on historiallinen, mutta myös potti on jämähtänyt lähes paikalleen.

Veikkauksen viestintäpäällikkö Tomi Auremaa kertoo, että ihmiset ovat jonkin verran kyselleet esimerkiksi myyntipisteissä, miksei Loton potti ole noussut viime viikkoina.

Auremaan mukaan syy on yksinkertainen: Jokaisena viikkona päätetään erikseen, nostetaanko pottia vai pidetäänkö se samana. Hän myös kertoo, että ennen joulua pottiin tehtiin kertaheitolla roima korotus.

– Ennen joulua pääpottia nostettiin merkittävästi, jolloin potti nousi 10 miljoonasta suoraan 14,6 miljoonaan euroon, Auremaa avaa.

Takavuosien pelimääriin vielä matkaa

Jos potti ei vielä tänäkään lauantaina lähde jakoon, harkitaan Auremaan mukaan uudelleen, nostetaanko pottia 15 miljoonasta eurosta ylöspäin.

– Jos potti ei mene, sitten arvioidaan, nostetaanko sitä vai pysyykö se ennallaan. Arvio tehdään viikonlopun aikana. Siinä on monta seikkaa, jotka nostopäätökseen vaikuttavat.

Suomalaiset ovat innostuneet jahtaamaan miljoonia viime viikkoina oikein toden teolla. Pelivaihto oli suurin kolmeen vuoteen viime viikolla.

– 15 miljoonaa euroa houkutteli ihmisiä pelaamaan mukavasti, mutta ei pelaaminen ole lähelläkään sitä, mitä oli joskus takavuosina. Nykyään ihmiset käyttävät rahoja muihinkin peleihin.

Takavuosina potin koko kasvoi myös jopa muutamalla sadalla tuhannella eurolla, jos lottoa pelattiin erityisen paljon. Nyt tällaisiakaan potin kasvatuksia ei olla nähty.

Lue myös:

    Uusimmat