Lotta Backlund laihduttaa rennosti: Välillä skumppaa ja pullaa

Koomikko Lotta Backlund on karistanut muutamassa vuodessa tuntuvasti kiloja. Nainen ei kuitenkaan suhtaudu kuntoremonttiinsa turhan ryppyotsaisesti, vaan antaa painon pudota omaan tahtiinsa.

Koomikko Lotta Backlund nähdään yhtenä julkkisvieraana MTV3-kanavalla ensi keväänä alkavassa viihdeohjelma Tuubissa. Sarjan kuvauksissa piipahtaneen naisen syksyssä riittää kiireitä, sillä työkiireidensä lomassa nainen julkaisee ystävänsä kanssa viihteellistä The non-Times -nimistä podcastia, jonka tavoitteena on täyttää aukot maassa asuvien ulkomaalaisten tiedonsaannissa.

– Yt-neuvotteluista ja hallituksesta saa kyllä tietoa, mutta kukaan ei kerro heille, keitä nämä Viidakon tähtöset on tai miksi missin ja jääkiekkoilijan pitää Suomessa mennä naimisiin, Backlund kertoo Tuubi-kulisseissa vierailleelle MTV.fille.

Backlund on viime vuosien aikana tehnyt suuria muutoksia myös elintavoissaan. Kiloja on karissut roppakaupalla, eikä painonpudotus ole ohitse vieläkään. Nyt naisen projektissa on kuitenkin menossa rennompi vaihe.

– Ei tää valmis vielä ole, mutta olen sitä mieltä että tsempataan ja spurtataan silloin kun jaksaa. Välillä voi pitää taukoakin eikä koko ajan tarvitse laskea kaloreita. Voin pysyä tässä painossa vuoden tai parikin, ja sitten jossain vaiheessa jatkaa, jos siltä tuntuu. Mutta ei ole mikään hätä, Backlund sanoo.

"Liikaa ei saa v*****aa"

Backlund kertoo painon pudonneen ruokailutottumusten muuttamisella. Liian ryppyotsaiseksi nainen ei kuitenkaan tunnustaudu, sillä turhan pikkutarkka suupalojen syynääminen ei kantaisi pitkälle. Monipuolinen arkiruoka on tuntunut trendidieettejä paremmalta vaihtoehdolta.

– En ole kokeillut mitään karppaushullutuksia – välillä vedän edelleen skumppakännejä ja syön pullaa ja karkkia. Johtotähteni on se, ettei saa v***ttaa liikaa! Se on ainoa tapa pystyä elämään loppuelämä järkevästi.

Jääkaapin sisällön uudistamisen lisäksi Backlund on lisännyt liikunnan määrää elämässään. Yhdeksi suosikkilajiksi on noussut juokseminen, jota nainen harrastaa muutaman kerran viikossa. Aikaa kuntoilulle löytyy kiireidenkin keskellä, mutta kynnykseksi lenkille lähtiessä on osoittautunut soimaava omatunto.

– Aikaa löytyy, mutta sitten pitää miettiä, viettääkö sen ajan mieluummin lapsen kanssa silloin kun hänkin on hereillä. Usein lapsi vie voiton, mutta kuntoilla ehtii myös viikonloppuisin ja käyn myös aamulenkeillä. Kello 5.30 ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa, kun lapsikin on vielä unten mailla!

Välietapit motivoivat

Backlundin kunnon koheneminen on näkynyt komeina välietappeina, joista viimeisin oli Budapestissa syyskuussa juostu puolimaraton. Tuubi-kulisseissa koomikko pääsi iloitsemaan tuloksestaan erityisen makeasti, sillä naisen aika osoittautui pari minuuttia paremmaksi kun ohjelman toisen kapteenin, Sami Hedbergin suoritus.

– Aikani oli kaksi tuntia ja 15 minuuttia ja olen siihen tosi tyytyväinen. Päätin juosta puolimaratonin ulkomailla, koska kun lähtee juoksemaan tuommoista matkaa niin, että on pari vuotta sitten ollut vielä aivan superrapakunnossa, ajatus tuntui niin hengästyttävältä ja hullulta, että siihen piti liittyä joku täky! Ajattelin, että jos ilmoittaudun, ostan lennot ja herään hotellista, niin en voi aamulla vain sanoa että enpä viitsikään. On vain mentävä.

Toista puolimaratonia Backlundilla ei ole suunnitelmissa juosta, vaikka ajatus siitä ei olekaan täysin poissuljettu.

– Se oli ihan hirveetä. Kun aikaa kuluu, mielipide voi muuttua, mutta maaliin tullessa minulla oli semmoinen tunne, että ei tässä ole järjen hiventäkään. Hullujen hommaa, Backlund nauraa.

TUUBI MTV3-kanavalla keväällä 2014

Lue myös:

    Uusimmat