Lordilla rankka levytyssessio huipputuottajan kanssa

Hirviöyhtye työsti syyskuussa julkaistavaa albumiaan alkuvuodesta kaksi kuukautta putkeen Nashvillessä Yhdysvalloissa.

Yhtyeen laulaja Mr. Lordi kertoo Viihdeuutisille, että levytyssessiot olivat rankat, sillä kahteen kuukauteen mahtui vain yksi ainoa vapaapäivä. Tästä huolimatta hän kuvailee kokemusta erittäin miellyttäväksi.

– Paras studiosessio ikinä koskaan. Intensiivinen kokemus, mutta hommassa oli kuitenkin Amerikan-meininki.

Lordin viidennen studioalbumin tuottajana toimi amerikkalainen Michael Wagener. Kyseinen tuottaja on aikaisemmin työskennellyt muiden muassa Metallican, Ozzy Osbournen, Alice Cooperin sekä Janet Jacksonin kanssa.

– Nyt saimme kauan kaipaamani ison rumpusoundin, jota on neljä levyä haettu. Muutenkin bändin soundi on levyllä iso. Jokainen biisi katsottiin omana kokonaisuutena ja yhteen biisiin uhrattiin aina kerrallaan kaksi kolme päivää. Levyllä ei taida olla yhtään biisiä, jonka pituus olisi yli neljä minuuttia.

Mr. Lordin mukaan Wagener ei puuttunut kovinkaan paljon bändin sovituksiin.

– Meillä on aina studioon mennessä ollut aika valmiit demot. Toki Wagener käski lyhentelemään kitarariffejä ja biisien lopetuksia.

Maailmanluokan tuottajan päätyminen levylle lähti liikkeelle kitaristi Amenin heittämästä vitsistä.

– Mietimme levy-yhtiön kanssa sopivia tuottajia. Jokaisella levyllä on ollut eri tuottaja. Suomalaiset tuottajat olivat varattuja ja Amen heitti ilmoille Wagenerin nimen, johon levy-yhtiö tarttui ja sai hänet mukaan.

Lordin Babez For Breakfast julkaistaan 15. syyskuuta. Ensimmäinen single This Is Heavy Metal julkaistaan elokuun 9. päivä.

(MTV3–MIKKO KORMILAINEN)

Lue myös:

    Uusimmat