Lorahtiko kynsilakkaa väärään paikkaan? Näin puhdistat lakkatahrat

Vaikka kynsilakkatippoja putoaisikin sohvalle tai hameellesi, ei se tarkoita, että tahrojen tulisi pysyä paikoillaan ikuisesti. Lue vinkit, joiden avulla kynsilakkatahrat jäävät historiaan.

Jokainen nainen on joskus lakannut kynsiään sohvalla ja lorauttanut tipan punaista lakkaa muuten puhtaalle kankaalle. Melkein yhtä moni nainen on tehnyt tämän erheen toisenkin kerran... ja kolmannen. Lakkatippoja lorahtelee usein myös housuille tai hameelle, koska oma reisi on monelle naiselle otollisin käden lepuutuspaikka kynsiä lakatessa.

Jos vaikka kynsienlakkauspaikaksi olisikin löytynyt tasainen työ- tai keittiönpöytä, ei mikään takaa sitä, etteikö pöydällekin lorahtelisi epämieluisia tippoja. Lue siis vinkit, joiden avulla puhdistat lakkatahrat ennen kuin niistä tulee sanomista!

Näin puhdistat kynsilakan puupinnalta:

Ensimmäinen sääntö: älä koskaan yritä puhdistaa kynsilakkaa puupinnalta kynsilakanpoistoaineella! Se voi pilata pinnan ja jättää jälkeensä vielä kynsilakkatahraa rumempia jälkiä. Älä kuitenkaan panikoi, sillä putsaukseen on erittäin helppo keino: suihkuta lakkatahran päälle runsaasti hiuslakkaa ja anna sen vaikuttaa noin 20 sekunnin ajan. Tämän jälkeen voit pyyhkiä tahran tiehensä. Saatat joutua toistamaan operaation pari kertaa, mutta se on sen arvoista.

Näin puhdistat kynsilakan vaatteista:

Yksi yleisimmästä kynsilakkaongelmista on varmastikin se, että lakkaa lorahtaa vaatteille. Kynsilakanpoistoaine saattaa vaikuttaa väärällä tavalla tiettyihin materiaaleihin, joten testaa aineen käyttöä hyvin pienelle alueelle ennen kuin alat putsata sillä vaatteitasi. Jos päädyt käyttämään kynsilakanpoistoainetta vaatteillesi, laita vaate pesuun heti aineen käytön jälkeen. Jos kynsilakanpoistoaine ei sovellu vaatteesi puhdistukseen, kokeile hiuslakkaa. Myös kuivapesuliuottimet yleensä toimivat, joten jos mikään muu ei auta, vie vaate pesulaan.

Näin poistat kynsilakan hiuksistasi:

Jos lakkasit kyntesi todella kiireessä ja samassa rytäkässä yritit laittaa hiuksiasi ojennukseen, päädyit luultavasti pilaamaan kyntesi ja sotkemaan lakan tukkaasi. Hiusten puhdistukseen on helppo keino: jos lakka on vielä märkää, valitse asetoniton kynsilakanpoistoaine ja puhdista sillä suortuvasi. Jos lakka ehti kuivahtaa, laita tuhraantuneisiin suortuviin runsaasti hoitoainetta tai öljyä, kunnes pystyt vain vetämään lakan irti tukastasi.

Näin poistat kynsilakan matosta:

Tämä tilanne on taatusti tuttu kaikille naisille: hetkellinen huomion herpaantuminen ja hups, matolle lorahti tippa kynsilakkaa. Ensinnäkin, minkä värinen matto sinulla on? Jos se on vaalea tai jopa valkoinen, asetoniton kynsilakanpoistoaine on luultavasti varmin valintasi. Jos se on tumma etkä ole varma, miten väri reagoi kynsilakanpoistoaineen kanssa, kokeile suihkuttaa tahraan hiuslakkaa tai hiero tahraa alkoholilla. Tämän jälkeen voit puhdistaa tahran sienellä tai paperipyyhkeillä. Älä luovuta, vaikka lakkaa tuntuisi vain irtoavan ja irtoavan, haluat taatusti saada joka pisaran irti!

Lähde: Bella Sugar

Lue myös:

    Uusimmat