Loppuvuonna kannattaa matkustaa – näissä kohteissa suomalainen säästää eniten!

Loppuvuosi tarjoaa paljon mahdollisuuksia säästää matkakustannuksissa – suomalaisille suurimmat säästöt ovat Euroopan kohteissa.

Vallitsevat lentomatkailun trendit viittaavat siihen, että vuoden 2015 viimeisestä neljänneksestä on muotoutumassa erinomainen ajanjakso matkailulle. Expedia julkaisi yhdessä Airlines Reporting Corporationin (ARC) ja muiden kumppaneiden kanssa kattavan lentomatkailututkimuksen.

– Lentotietojen analyysin perusteella voimme sanoa, että loppuvuosi on ihanteellista matkustusaikaa. Lentomatkailuala tarjoaa nyt matkailijoille valtavasti valinnanvaraa, toteaa Expedian Pohjoismaiden markkinointijohtaja Susanne Svensson.

Hinnat laskussa 

Jo alkuvuonna lentolippujen hinnat laskivat keskimäärin kaksi prosenttia Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa, ja Aasian ja Tyynenmeren alueella jopa seitsemän prosenttia. Lisää hintojen laskua on odotettavissa.

Suomalaisten lentomatkailijoiden kannattaa loppuvuonna pitää silmällä erityisesti Euroopan kohteita. Suurimmat alennukset saavat Italian Bergamoon ja Kroatian Splitiin suuntaavat auringonpalvojat. Tutkimustulokset osoittavatkin Euroopan sisäisten matkojen myynnin olevan kasvussa.

Suomesta matkustavat

Hintaennuste

Bergamo (Italia)

−30 %

Split (Kroatia)

−18 %

Istanbul (Turkki)

−10 %

Barcelona (Espanja)

−6 %

Miami (Yhdysvallat)

−4 %

– Suomalaiset voivat hyödyntää Euroopan reiteillä lisääntyvää edullista lentoliikennettä monin eri tavoin. Esimerkiksi Ryanair lisää lentoyhteyksiä Suomen ja Italian Bergamon välillä. Bergamosta ei ole pitkä matka Milanoon, jossa on käynnissä vuoden 2015 maailmannäyttely, tai upealle Comojärven alueelle. Monipuolinen Italian matka onnistuu yhä edullisemmin, Svensson selventää.

Pakettiratkaisuilla säästöjä

Matkakohteesta riippumatta lennon ja auton tai hotellin samanaikaisella varauksella ja paketoimisella säästää selvää rahaa. Miksi? Paketoimalla tuotteitaan yhteen matkanjärjestäjillä on enemmän joustonvaraa hinnoittelussa, ja he voivat tarjota paremman hinnan. 

Expedia vertaili Euroopasta alkavien pakettiratkaisumatkojen (lennot + hotelli) ja erikseen varattavien lentojen ja hotellihuoneiden hintoja matkustusajankohtana kesä–syyskuu 2015. Tulosten perusteella matkailijat voivat parhaimmillaan säästää jopa 581 euroa valitsemalla pakettiratkaisun. Alla pakettien tuomia säästömahdollisuuksia:

Euroopasta alkava pakettimatka, kohteena:

Suurin mahdollinen säästö prosentteina

Suurin mahdollinen säästö euroina

New York

51 %

2 448 €

Pariisi

21 %

257 €

Rooma

14 %

238 €

Barcelona

11 %

146 €

Amsterdam

11 %

127 €

Aasian ja Tyynenmeren alueen suosio kasvaa nopeasti

Vaikka suurin osa eurooppalaisten ostamista lentolipuista myydään mantereen sisäisille lennoille, nousee Aasian ja Tyynenmeren alueelle ostettavien lentolippujen osuus koko ajan. Kasvu on näillä reiteillä vauhdikkaampaa kuin muilla Euroopasta lähtevillä pitkien lentojen reiteillä. 

Vaikka Economy-luokan lippuhinnat Euroopasta Aasian ja Tyynenmeren alueelle ovat pysyneet lähes samoina viime vuoteen verrattuna, saavat Economy-luokan matkustajat enemmän vastinetta lentolippurahoilleen pidentämällä perilläoloaikaansa alueella.

– Pidempi perilläoloaika voi tuoda säästöjä matkan kokonaishintaan, kun kohteena on pienten elinkustannusten maa. Esimerkiksi suomalaisten suursuosikkikohteessa Thaimassa ateriat neljän hengen perheelle saa jo 200 Thaimaan bahtilla, eli noin 5,5 eurolla, verrattuna Suomen 48 euron hintaan, Svensson toteaa.

Lentomatkailun trendit vuonna 2015 -tutkimus toteutettiin Expedian ja ARCin yhteistyönä. Tutkimusraportti sisältää matkustustietoa yli 200 maasta ja alueelta. Raportti hyödyntää tietoa myös muista alan lähteistä, joihin kuuluvat mm. Kansainvälinen ilmakuljetusliitto (IATA), Diio Mi ja Airline Tariff Publishing Company (ATPCO).

Lähde: Expedia

Lue myös:

    Uusimmat