Loppiaisen siivousurakka tehty? Älä unohda näitä kodin pahimpia bakteeripesäkkeitä!

Loppiaisena koti laitetaan jälleen arkikuntoon ja moni siivoaa huoneet kunnolla. Pahimmat bakteeripesät saattavat silti unohtua – vai pyyhitkö tietokoneen näppäimistön, valokatkaisimet ja kaukosäätimen huolellisesti?

Moni jynssää vessanpöntön, keittiön tiskialtaan ja roskiskaapit kunnolla, mutta unohtaa tyystin pienet ja käytetyimmät kohdat viikkosiivouksen yhteydessä.

Käsienpesu on paras tapa pitää pöpöt loitolla. Tämä sääntö pätee etenkin kotiin saapuessa, sillä jokaisen ulkona koskettamasi kahvan ja kaiteen bakteerit seuraavat sinua sisälle asti.

Jatkuvan koskettelun vuoksi myös ovenkahvat ja valokatkaisimet kuhisevat bakteereja, jos niitä ei muista puhdistaa säännöllisin väliajoin. Sama pätee muun muassa kaukosäätimiin, hanoihin, sekä tietokoneen näppäimistöön ja hiireen.

Myös erilaiset maustepurkit, kuten pippuri- ja suolamyllyt voivat olla tehokkaita pöpöjen levittäjiä taloudessasi. Niitä käytetään päivittäin, mutta pestään tuskin koskaan. Myös keittiön kaappien ovet ja kahvat on hyvä pyyhkiä joka päivä.

Muistathan kiinnittää huomiota myös siivousvälineiden puhtauteen? Niiden päivtys on paikallaan säännöllisin väliajoin. Jatkuvassa käytössä olevat keittiörätit tulisi pestä pesuaineen kera muutaman kerran viikossa ja aina, jos niillä on pyyhitty raa'an lihan käsittelyn jälkiä.

Muistilista kodin siivoajalle:

  • Likainen tyyny on todellinen terveysriski ja voi sisältää yhtä paljon hometta kuin kosteusvaurioinen kylpyhuone. Pesemätön tyyny voi aiheuttaa muun muassa hengitysvaikeuksia ja iho-oireita, joten pyöräytä se silloin tällöin pesukoneessa.
  • Muista myös koristetyynyt, torkkupeitot ja päiväpeitto.
  • Ovenkahvat ja -karmit on syytä pyyhkiä säännöllisesti.
  • Muista valokatkaisijat ja muut paikat, joita kosketellaan usein: kaukosäätimet, matkapuhelimet ja tietokoneen näppäimistö hiirineen ovat aikamoisia pöpöpesäkkeitä, jos niitä ei puhdisteta säännöllisesti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja