Lopettamisvyöry! Ampumahiihdon supertähti vetäytyy – Mäkäräisen kovalta kilpasiskolta raaka ilmoitus

Norjalaisen ampumahiihtolegendan Ole Einar Björndalenin tapaan myös maan toinen supertähti, Emil Hegle Svendsen lopettaa uransa. Svendsen ilmoitti päätöksestään tiedotustilaisuudessa tänään maanantaina.

Videolla huippuhetkiä ja tunnelmia maailmancup-kauden Kaisa Mäkäräisen juhliin päättäneestä Tjumenin yhteislähtökisasta maaliskuun lopusta.

Svendsenin, 32, mukaan hänellä ei ole enää vaadittavaa motivaatiota.

– Olen surullinen, mutta tunnen tehneeni oikean päätöksen, hän sanoi kyynelehtien.

Svendsen voitti urallaan neljä olympiakultaa ja 12 maailmanmestaruutta. Kaikkiaan hän saavutti kahdeksan olympia- ja 21 MM-mitalia. Lisäksi hän oli maailmancupin kokonaiskilpailun ykkönen kaudella 2009–2010.

Koukalovan ura ohi?

Myös Kaisa Mäkäräisen kanssa useita kovia kilpailuja 2010-luvulla käynyt tshekkitähti Gabriela Koukalova on ilmoittanut jättävänsä ensi kauden väliin. Koukalova oli jo koko kuluneen kauden sivussa pohjevamman takia.

Koukalova ilmoitti tuoreeltaan, ettei hän usko jatkavansa uraansa enää koskaan.

– Minun täytyy sanoa, etten tällä hetkellä voi kuvitellakaan tulevani enää koskaan takaisin, Koukalova sanoi suoraan tshekkiläisen Sport.cz-sivuston mukaan.

– En kuitenkaan samaan aikaan halua sulkea sitä mahdollisuutta kokonaan. Ei voi koskaan tietää, ehkä vuoden tai kahden päästä kaipaan takaisin, Koukalova jatkoi.

Koukalova on saavuttanut urallaan kaksi olympiahopeaa, kaksi MM-kultaa ja neljä himmeämpää MM-mitalia. Kaudella 2015–2016 hän voitti maailmancupin kokonaiskilpailun.

Vyöry

Ampumahiihdossa on koettu todellinen lopettamisvyöry, sillä uransa ovat päättäneet tähän kauteen myös Ranskan Marie Dorin Habert, Puolan Weronika Nowakowska, Kanadan Rosanna Crawford ja yhdysvaltalaiset Tim Burke sekä Lowell Bailey.

Lisäksi muun muassa Slovakian Anastasia Kuzminan tiedetään vielä hautovan päätöstä uransa jatkosta, eikä Saksan Laura Dahlmeierinkaan jatko ole vielä varmaa.

Kuluneella kaudella uransa kolmannen maailmancupin kokonaiskilpailun voiton napannut Kaisa Mäkäräinen ei ole vielä ilmoittanut, jatkaako hän uraansa. Mäkäräisen manageri Harri Halme kertoi hiljattain MTV Sportille, että Mäkäräinen on kaavaillut tekevänsä päätöksensä huhtikuun aikana.

Lue myös:

    Uusimmat