Lopeta höylääminen! 5 hyvää syytä vaalia alapään karvoitusta

Karvojenpoisto alapäästä ei tapahdu ilman riskejä.

Häpykarvoja löytyy kaikilta, mutta kukin tyylittelee ne oman makunsa mukaan. Toista eivät pitkätkään karvat häiritse, toinen pärjää sängen kanssa ja kolmas haluaa pysyä koko ajan täysin karvattomana.

Nämä syyt luettuasi haluat ehkä heittää höylän nurkkaan tai perua vahausaikasi.

1. Vahauksen jälkeen ylipainoinen ihminen kärsii komplikaatioista todennäköisemmin

Erään tutkimuksen mukaan 80 prosenttia naisista koki ainakin yhden ongelman, kuten sisäänpäin kasvaneita karvoja, häpykarvojen poistamisen jälkeen. Tutkijat tarkastelivat 333 16–40-vuotiasta naista ja tulivat seuraavaan johtopäätökseen karvojenpoistosta: "Ylipainoiset tai liikalihavat naiset raportoivat melkein kaksi kertaa todennäköisemmin komplikaatiosta ja melkein kolme kertaa todennäköisemmin, jos heiltä poistettiin kaikki karvat."

2. Täysi karvattomuus voi aiheuttaa virusinfektioita

Vahaus tai sheivaus voi levittää virusinfektioita. LA Timesin mukaan kaksi ranskalaista dermatologia ja terveystutkija Emoryn yliopistosta ovat sitä mieltä, että seksuaalisestikin leviävien ontelosyylien eli molluskoiden lisääntyminen viime vuosikymmenen aikana johtuu kasvavasta trendistä ajaa karvat alapäästä.

3. Jos kärsit autoimmuunisairaudesta riski infektioihin kasvaa

Laaja karvojen poisto alapäästä on erittäin yleistä nykypäivänä, mutta sillä voi olla hintansa. Oxford Journalsin mukaan riski saada infektio kasvaa, jos olet immunosuppressiivinen. Eräällä 20-vuotiaalla australialaisnaisella oli huonosti hoidettu ykköstyypin diabetes, ja hän sai A-streptokokin ja herpeksen sen jälkeen, kun hänen ihonsa repeytyi brasilialaisen vahauksen aikana.

4. Tiede varoittaa: Älä poista häpykarvoja, ellet halua sukupuolitautia

Yleisen mielipiteen mukaan sekä miehet että naiset, jotka harrastavat seksiä välittömästi karvojenpoiston jälkeen, ovat vaarassa edistää sukupuolitautien leviämistä. The Journal of Cutaneous Medicine and Surgery ehdottaakin, että petipuuhia kannattaa karvojenpoiston jälkeen lykätä myöhemmäksi.

5. Ihokarvojen höyläys voi aiheuttaa kutinaa

Kaikkihan me tiedämme, että sheivaaminen kuivalta iholta on ehdoton ei, mutta vaikka ajelisit karvat lämpimän veden ja runsaan voidemäärän kanssa, voit kokea kovaa kutinaa. Tätä tapahtuu, kun hiljattain ajetut karvat kasvavat tupestaan ja kääntyvät takaisin sisäänpäin.

Lähde: Viral Thread

Lue myös:

    Uusimmat