Lopahtiko liikuntainto? Personal trainerin treenivinkit laiskottelijoille

Monet unohtavat viimeistään helmikuussa uudenvuodenlupauksensa liikunnan ja ruoan suhteen. Personal trainer Dannii Levy neuvoo laiskottelijoita, kuinka terveellisempää elämää voi jatkaa.

Tammikuu lähenee loppuaan ja monet uudenvuodenlupauksia tehneet alkavat lipsua tavoitteistaan. Personal trainer Dannii Levy kertoo Female First -sivustolla, kuinka tsemppiä saa pidettyä yllä.

Luovu liian tiukoista tavoitteista

Kuntoilun on tarkoitus kestää koko elämän, ei vaan joulun jälkeistä aikaa. Liian tiukilla dieeteillä ja rajuilla kunto-ohjelmilla on tapana loppua nopeasti. Älä siis aseta itsellesi epärealistisia tavoitteita. Ole rehellinen itsellesi. Mieti, mitä jaksat syödä pitkällä tähtäimellä. Valitse liikuntalaji, jota jaksat treenata.

Vältä sokeria

Sokerin karsiminen ruokavaliosta on tehokas tapa vaikuttaa terveyteen. Karsi ruokavaliostasi tuotteet, jotka sisältävät lisättyä sokeria ja ole varovainen piilosokerin kanssa. Valitse terveellisiä hiilihydraatteja, kuten kokojyvää ja vältä prosessoitua ruokaa. Pienellä kärsivällisyydellä nämä pienet muutokset auttavat sinua painonpudotuksessa.

Tavoittele uutta minää vanhan sijaan

Jos olet ajatellut laihtua samoihin mittoihin kun olit kouluaikoina, ennen lapsia, tai muuta sellaista, olet lähtenyt liikkeelle väärällä ajattelutavalla. Hyväksy se tosiasia, että vartalomme muuttuu ajan myötä, joten tavoittele täysin uudenlaista vartaloa, älä sitä, mitä olit joskus ennen.

Tee liikunnasta hauskaa

Valitse liikuntamuoto sen mukaan, mistä pidät. Älä juokse vain, koska niin on käsketty tehdä tai pyöräile, koska se kuluttaa kaloreita. Muuta ajattelutapaasi. Jos inhoat liikuntaa, ajattele että siinä on loppujen lopuksi kyse vain liikkestä. Kaikki mitä teemme, on liikettä. Löydät varmasti oman lajisi, oli se sitten tanssia, uintia tai ryhmäliikuntalajeja. Tee liikunnasta hauska osa elämääsi. Saliharjoittelu on tehokas tapa muokata vartaloa. Isojen lihaksien kasvattaminen on kovan työn takana, älä siis turhaan pelkää salille menoa tämän takia.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock/Lena S

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja