Lontoossa hurjia käänteitä – Kaksi Ajax-peluria sekunneissa ulos, Chelsea nousi haudan partaalta: "Tuomari pilasi pelin"

Chelsean ja Ajaxin välisessä jalkapallon Mestarien liiga -ottelussa Lontoossa todistettiin hurjia käänteitä, joiden jäljiltä Chelsea nousi kolmen maalin takaa-ajoasemasta 4–4-tasapeliin.

Mestarien liiga suorana C Morella!

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Vierasjoukkue Ajax johti ottelua 62 minuutin pelin jälkeen vielä 4–1. Sitten Chelsean Cesar Azpilicueta osui, ja muutamaa minuuttia myöhemmin nähtiin poikkeuksellinen tapahtumaketju, jonka myötä Ajaxilta ajettiin peräjälkeen kaksi keskuspuolustajaa ulos.

Ajaxin Daley Blind kaatoi Chelsean Tammy Abrahamin roisilla liukutaklauksella. Peli jatkui, ja pallo päätyi heti perään isäntien laukauksesta Ajaxin Joel Veltmania rangaistusalueella käteen. Chelsea sai tästä rangaistuspotkun, ja sekä Blind että Veltman ajettiin toisten varoitustensa myötä ulos: Blind taklauksestaan ja Veltman käsivirheestä.

Jorginho nosti isännät maalin päähän laukomalla jo toista kertaa illan aikana rankkarin sisään.

C Moren asiantuntija Antti Niemi ei ymmärtänyt Veltmanille annettua toista varoitusta ja siitä seurannutta ulosajoa. Hän korosti, ettei Veltman ehtinyt ottaa tilanteessa kättä pois.

– Ei tuo ole keltaisen paikka, Niemi alleviivasi.

Niemi koki erotuomari Gianluca Rocchin tuomion "pilanneen pelin".

– Tuomarin mielestäkö tuo on tahallinen käsivirhe? Niemi jatkoi hämmästelyään.

Chelsea teki 74. minuutilla maalin, jolla se kampesi jo 4–4-tasapeliin. Reece James iski jatkopallon häkkiin, kun Kurt Zouma oli ensin puskenut pallon ylärimaan. Cesar Azpilicueta painoi vielä pallon Ajaxin maaliin, mutta osuma hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen käsivirheen vuoksi.

Lohkon toisessa ottelussa Valencia voitti Lillen 4–1. Lohkotilanne on huima, sillä sekä Ajax, Chelsea että Valencia ovat neljän ottelun jälkeen seitsemässä pisteessä. Lohkojumbo Lillellä on yksi pinna.