Mainos

Lontoon punaisten puhelinkoppien väri ja käyttötarkoitus muuttuvat

Britannian kuuluisat punaiset puhelinkopit ovat kännyköiden myötä käyneet tarpeettomiksi. Nyt kopeille on keksitty uusi väri ja käyttötarkoitus. Lontoon kaduille on ilmestynyt vihreitä koppeja.

– Nämä aurinkokopit muuttavat Lontoon hylätyt puhelinkopit aurinkopaneeleilla toimiviksi kännyköiden latauskopeiksi, kertoo Kirsty Kenney, toinen idean keksineistä taloustieteen opiskelijoista.

Punaiset puhelikopit ilmestyivät Lontoon katukuvaan 1920-luvulla. Sen jälkeen niistä on kehittynyt ainakin turistien silmissä yksi Britannian tunnusmerkeistä. Kännyköiden myötä kopit ovat käyneet tarpeettomiksi ja monet niistä ovat joutuneet ilkivallan kohteiksi.

Vihreät kopit ovat saaneet ristiriitaisen vastaanoton.

– Luulen, että yleinen mielipide on vihreää vastaan. Jotkut rakastavat sitä. Se symboloi Lontoon siirtymistä vihreämpään talouteen. Toiset vihaavat sitä, koska se tuntuu vähän järkyttävältä. Heidän mielestään vihreä on ruma, arvelee Kirsty Kenney.

Epäilijät ovat arvelleet, etteivät kopit toimi kauaa, koska Lontoon sää on harvoin aurinkoinen.

– Tarvitsemme kolme tuntia aurinkoa päivässä, jotta voimme toimia ympäri vuoden. Syy siihen, että näin vähäinen auringonvalo riittää, on se, että käytämme akkua. Kesäkuukausina tai aurinkoisina päivinä akku varastoi energian käytettäväksi vuoden mittaan, selittää Kenney.

Ajatus latauskopeista syntyi useammasta lähtökohdasta.

–Ensinnäkin huomasimme, että tarpeettomaksi jääneet puhelinkopit joutuivat ilkivallan kohteiksi. Toiseksi kännyköiden lataus tuntuu usein loppuvan kesken kaiken. Kolmanneksi julkisilla paikoilla ei yleensä voi ladata kännyköitä missään. Yhdistimme nämä kolme asiaa ja lopputulos oli aurinkokoppi, kuvailee Kenney.

Uusia vihreitä koppeja ilmestyy Lontoon katukuvaan pikkuhiljaa. Ensi vuoden alussa niitä tulee kuusi lisää.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.