Lompakko varastettu? Näin ehkäiset identiteettivarkauden!

Onko sinulta kadonnut tai varastettu lompakko? Ei hätää, sillä varastettujen henkilötietojen käytöstä aiheutuvat vahingot voidaan minimoida tai kokonaan välttää. Opi kuinka sinun tulee toimia kun korttisi katoaa!

Identiteettivarkaudet ovat muuttuneet yhä yleisemmiksi niin Suomessa kuin maailmallakin. Koska käteistä rahaa kuljetetaan lompakoissa yhä vähemmän, saattaa varkaan motiivina olla perinteisen varkauden sijaan lompakosta löytyvien henkilötietojen hyväksikäyttö petostarkoituksessa. Henkilötietoja voidaan urkkia ja yhdistellä myös internetin yhteisöpalveluista. Useimmiten identiteettivarkaat yrittävätkin käyttää toisen henkilön tietoja verkossa, sillä kiinnijäämisen riski kasvokkain asioitaessa on huomattavasti suurempi.

Tietovahti auttaa

Kadotetut tai varastetut pankki- ja luottokortit tulee kuolettaa viipymättä ja rikoksesta on tehtävä myös ilmoitus poliisille. Varas voi esimerkiksi yrittää hakea korttien avulla esimerkiksi luottoa, tilata tavaraa netistä tai avata puhelinliittymän. Identiteettivarkaan jäljille voidaan kuitenkin päästä nopeasti, mikäli henkilötietojen todellinen omistaja on ottanut käyttöönsä Tietovahti-palvelun. Suomen Asiakastieto Oy tarjoaa palvelun 11.4.2012 saakka puoleksi vuodeksi maksutta osoitteessa www.omatieto.fi

– Luottotietoja kysyvät mm. pankit, teleoperaattorit ja pienlainayhtiöt, mutta yhä useammin myös laskulla myyvät verkkokaupat. Tietovahti lähettää käyttäjälle sähköpostilla ilmoituksen heti, jos tämän luottotietoja kysytään. Näin identiteettivaras saadaan varmemmin kiinni”, johtaja Heikki Koivula Asiakastiedosta kertoo.

(MTV3)

Lähde: Suomen Asiakastieto Oy

Lue myös:

    Uusimmat