Lomamatka tiedossa? Kysely tarjoaa hyviä uutisia ikäihmisille

2:02
Videolla keskustellaan terveysvakuutuksista. Jo yli miljoonalta suomalaiselta löytyy sellainen, miksi?

Yhä iäkkäämmät ihmiset saavat matkavakuutuksia, käy ilmi vakuutus- ja rahoitusneuvonta Finen kyselystä.

Ikäihmisten matkailu on lisääntynyt, ja sen myötä myös vakuutusyhtiöt tarjoavat matkavakuutusturvaa yhä iäkkäämmille henkilöille, kertoo vakuutus- ja rahoitusneuvonta Fine, joka kysyi ikärajoista matkavakuutuksia tarjoavilta kahdeksalta vakuutusyhtiöltä.

Yläikäraja vaihtelee sen mukaan, onko kyseessä matkakohtainen vai jatkuva matkavakuutus. Puolet yhtiöistä myöntää nyt matkakohtaisen matkavakuutuksen ilman yläikärajaa, puolella yläikäraja vaihtelee 70–86 vuoden välillä.

Jatkuvan matkavakuutuksen myöntää yksi yhtiö ilman yläikärajaa, muilla yläikäraja vaihtelee 70–100 vuoden välillä.

Entistä terveempiä ja tarkempia terveydestä

Terveysselvitystä ei pääsääntöisesti edellytetä matkavakuutusta varten. Kolme kahdeksasta yhtiöstä edellyttävät terveysselvityksen pitkillä, vähintään yli 45 vuorokautta kestävillä matkoilla.

Finen mukaan ikäihmiset ovat nykyisin entistä terveempiä ja matkustavat paljon. Huomiota on kuitenkin syytä kiinnittää omaan terveyteensä ja mahdollisesti olemassa oleviin vaivoihin jo ennen matkaa.

Aiempi vastaava selvitys tehtiin viisi vuotta sitten.

– Jos olemassa ollut sairaus, esimerkiksi sydänvaivat, pahenevat äkillisesti ja odottamatta matkalla, korvataan matkakohteessa vain akuutti ensiapuhoito. Muita kuluja, kuten matkan keskeytymistä tai sairauskuljetuksia Suomeen ei korvata. Jos perussairaudenoireilu on tavallista ja odotettavissa olevaa, ei matkavakuutus korvaa hoitoa lainkaan, sanoo Finen vakuutusasiantuntija Hanna Salo tiedotteessa.

Lähde: Fine

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja