Lomakohde autioitunut: Egyptissä marssittiin turismin puolesta

Egyptin Sharm el-Sheikhissä on marssittu turismin puolesta.

Sadat paikalliset ottivat osaa tapahtumaan, jonka tarkoituksena oli rohkaista turisteja matkaamaan Egyptiin terroripeloista huolimatta.  

YK:n matkailujärjestö WTO peräänkuuluttaa lisää yhteistyötä ja tietojen jakamista maailman maiden kesken, jotta terrorismia voitaisiin torjua paremmin. Pohjois-Afrikassa Egyptin lisäksi myös Tunisian matkailu on romahtanut terroripelkojen takia.

Tunisiassa vieraillut WTO:n pääsihteerin Taleb Rifain mukaan teknologiset ratkaisut terrorismin estämiseksi ovat jo olemassa.  

– Tällä hetkellä kansainvälinen yhteisö ei käytä tarpeeksi hyväksi olemassa olevaa teknologiaa eikä tee tarpeeksi yhteistyötä tiedustelussa ja tietojen jakamisessa, Rifai sanoi.

Britannian toiminta suututtaa

Sharm el-Sheikhin turistikohteet ovat autioituneet varsinkin ilta-aikaan venäläiskoneen maahansyöksyn jälkeen.  

Kaupungin kentältä lähteneen koneen uskotaan joutuneen pommi-iskun kohteeksi. Äärijärjestö Isis on sanonut pudottaneensa koneen kostoksi Venäjän ilmaiskuista Syyriassa.  

Useat maat ovat keskeyttäneet lennot Sharm el-Sheikhiin siihen asti kunnes turman syy ja kentän turvatoimet on selvitetty.  

Egyptiläisiä suututtaa varsinkin entisen siirtomaaisännän Britannian päätös lentojen keskeyttämisestä. Britannia oli myös ensimmäisiä maita, jotka sanoivat pitävänsä terrori-iskua mahdollisena.  

Osa egyptiläisistä uskoo, että Britannialla on halu vahingoittaa Egyptiä ja sen taloutta.

– Vain viisi päivää turman jälkeen (Britannia) sanoi, että sen aiheutti terrorismi - ilman todisteita. Tämä vahvistaa, että pahaa tahtoa on Egyptiä vastaan, sanoi eteläiseen Siinain turvallisuudesta vastaava kenraalimajuri Magdi Moussa paikalliselle medialle.  

Lue myös:

    Uusimmat